Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Leveling 50+

Damn.♥

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Siemka. Powróciłam znowu do Aiona i grałam sobie od nowa i mam mały problem.

Wcześniej leveling 50+ to była prosta sprawa, ponieważ były kampanie w Sarpan czy Tiamarancie, teraz tego nie ma, zatrzymałam się na 54 lvlu i nie wiem co dalej. Nie widzi mi się robienie wszystkich questów w Inggison, a na BT nie widzę zbyt wielu wypraw na Barusie.

Od razu zapytam, czy ta świątynia Udas jest trudna? W życiu nie byłam.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Wiesz co powiem Ci, że jak dla mnie to sprawa jest mega łatwiejsza niż przed zniszczeniem sarpan, jeśli chodzi o wbijanie do 55. Akurat pare dni temu skończyłem robić ostatniego twinka i miałem okazję już expić też na tych nowych misjach i mi od 50 do 55 poleciało baaaardzo szybko a nie wykonywałem wszystkich q w Ingi tylko niektóre ciemno-niebieskie + kampe. Natomiast dobijałem sobie lvl siedząc na serwie dla początkujących i chodząc na Adme i Theo lab bo tam nie ma chwili by ktoś nie szedł, a insty są tak banalne że robi się je w 10 minut max. 

Co do expienia od 55 to nie mam pojęcia jak to wygląda bo ja zbijam expa, ale widziałem już misje w Sygni i kampanijną + ciemnoniebieskie, ale ile tego jest i ile expa sie wyrwie na tym i jaka częstotliwość tych q jest to już nie wiem. 

Opublikowano

Gram na wersji amerykańskiej od jakiegoś czasu i mam tam dwie postacie na 65, które wbiłam po 4.8. Sprawa z expem jest naprawdę prosta. Od 57 do 64/65 robisz duo BT. Najlepiej z 50/100% xp boostem. Od 64 do 65 robisz wszystkie możliwe kampanie i ciemne, niebieskie questy w Cygnei (bodajże odpowiednik Sygnii z EU). Jako alternatywę możesz robić questy w Rentusie, TS, Raksang i Aturam Sky Fortress oraz ciemno niebieskie questy w Inggi, których nie zrobiłaś ;)

EDIT 1: Jeśli grasz klerykiem, bardem lub sm (ewentualnie sorcem) śmiało możesz robić BT solo.

EDIT 2: Pamiętaj, żeby nie robić żadnej kampanii w 'Sygnii' przed wbiciem 64, bo do wbicia 65 potrzebujesz mnóstwo xp. Chyba, że chcesz się męczyć w BT, powodzenia wtedy :P Oczywiście zrób sobie BT na 64 jak już nie będziesz miała questów. 

Opublikowano

Kolego, 55 lvl to kwestia zaledwie 3 - 4 dni.

60 lvl to kwestia 5-6.

Po patchu 4.8 sytuacja z expem uległa zmianie, bo jedynie trudniej idzie nabić z 60 na 65, bo usunęli powtarzalny quest w Inggison na mithril coiny, ale za to na BT leci sporo expa :)
Nie ma już tak, jak za czasów 4,75 że siedzisz na BT mając lvl 61 i dostajesz malutko expa. Coś kosztem czegoś :) 

Opublikowano

­Jeszcze pytanie o kampanię:

Powie mi ktoś gdzie jest ten "kamien ziemny pola eteru"? (do q "kamienie pieczęci") Potrzebuję szybkiej odpowiedzi, bo na lfg tyle pomocnych ludzi, że szok.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

­Patrzyłam ten temat i mi się obrazek nie ładuje, dlatego pytam tu ;D

Po półgodzinnym spamowaniu na lfg zlitowała się jedna dusza nade mną i pokazała, ale dziękuję :x

k1hvCVp.gif

Opublikowano

­Otwieram z pytaniem:

O co chodzi w tej instancji "Mantor" (?)

Udało mi się dojść do drugiej bramy ale bez tych bomb nie dało rady wybić tej fali... Gdzie ich używać, a gdzie nie, żeby starczyły wszędzie? ;_; Sądziłam, że instancja 1 osobowa będzie łatwiejsza xD

k1hvCVp.gif

Opublikowano

­

­Otwieram z pytaniem:

O co chodzi w tej instancji "Mantor" (?)

Udało mi się dojść do drugiej bramy ale bez tych bomb nie dało rady wybić tej fali... Gdzie ich używać, a gdzie nie, żeby starczyły wszędzie? ;_; Sądziłam, że instancja 1 osobowa będzie łatwiejsza xD

Używa się ich tylko przy tych bramach, gdzie respią się grupki mobów. Ja używałem po 4-5 na każdą bramę i mi wystarczyło do końca. Zależy też jaką grasz klasą. Glad nie ma najmniejszego problemu z tą instancją, ale taki ranger może już mieć problem, jak bije go 5 mobków na raz.

Opublikowano

­

­

Używa się ich tylko przy tych bramach, gdzie respią się grupki mobów. Ja używałem po 4-5 na każdą bramę i mi wystarczyło do końca. Zależy też jaką grasz klasą. Glad nie ma najmniejszego problemu z tą instancją, ale taki ranger może już mieć problem, jak bije go 5 mobków na raz.

Strzelcem, też mały problem z hp jest :p

Stwierdzam, że jest to nie możliwe do przejścia dla 60tego levela -.-

k1hvCVp.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...