Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer? Co muszę oferować graczom? Jaka wersja?

Człowiek VAC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,
Kilka osób może mnie kojarzyć (zzz, zzz, zzz) reszta może mnie nie znać - nie ważne. W najbliższym czasie planuję powrócić do zabawy z serwerami. Nie byłem w temacie prawie rok czasu. Co się zmieniło przez ten rok? Czego oczekują gracze, jakie tryby i wersje serwera są pożądane? Warto się bawić w hardcore/survival (gildie) czy może uderzyć w coś innego (np. skyblock, freebuild?). Dodam, że stronę techniczną serwera będę ogarniał sam, także jestem w stanie zrealizować każdy projekt, but wait, najpierw muszę go mieć! :)

Pozdrówki! :D

Opublikowano

Obecnie górują serwery survival z frakcjami, ale nie warto tworzyć kolejnego bo i tak ludzie grają na 4/5, a reszta stoi pusta. O wiele lepszym rozwiązaniem będzie skyblock czy też lavablock. Dużo się nie zmieniło bo ludzie wciąż tkwią na wersji 1.7 oprócz tego, że serwerów jest o wiele więcej. Jeżeli chciałbyś mieć serwer z graczami będziesz musiał wydać pieniądze na reklamę bp sama prezentacja na mpc nie starczy. Chociaż i tak najlepiej nie brać się za tworzenie czegoś jeżeli nie ma się pomysłu bo nigdy nie wychodzi z tego nic dobrego.

Opublikowano

Survival/hardcore teraz jest wszędzie. Kiedyś freebuild był co rusz, teraz on. Zdecydowanie lepiej sb/fb, bo na hc ani sv się nie wybijesz. 
Poza tym jak już będziesz coś robił na serwerze, to daj znać, bo lubię przyglądać się powstawaniu takich rzeczy. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...