Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie Wot-a

xDefqonOnex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam kilka pytań odnośnie gry World of tank.

Kończę niedługo robić drzewko JPz E100 niemieckiego niszczyciela,i mam dylemat w jakie kolejne iść,zastanawiam się nad drzewkiem Brytyjskim niszczycieli Godzilla a niemiecki WTE100 jakie byście polecili,na ten moment mam odblokowane w obu niszczarki 5 tieru.

Kolejną rzeczą jest to że mam dylemat odnośnie HT,który polecacie kupić ? Mam odblokowane T32 i nie wiem czy nie lecieć w E5 ?
Odblokowana VK 8 tieru i nie wiem czy w mausa nie lecieć ? Oraz mam odblokowane Tiger I i nie wiem czy w e100 lecieć? Lub Kv-3 i iść w is-4?
Oczywiście Is-7 już opracowane całe drzewo.

Kolejną rzeczą na co więcej poświęcić uwagi i co jest lepsze na drzewku lekkich amx czy amerykańskim lekkich? Czym ma się więcej zabawy :D
AMX 8 tieru czy T49 :)?

Z góry dziękuje.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

WTF jest słabym czołgiem, po tylu nerfach bardzo słabym. Niby ma dobry działo, ale przeciętna mobilność, brak kamo, ogromne rozmiary i zerowy pancerz robią swoje, a na dodatek przez 50 sekund co 5 strzałów jest bezbronny.

Godzilla jest ok, ale na CW jej się nie używa. Najlepszym TD jest E3. Ten TD miał najlepszy pancerz, a teraz jeszcze dostał buffa. Do tego świetne działo, znośna mobilność (pancerz swoje waży) czyni go bardzo dobrym czołgiem i na CW i na randomy.

Opublikowano

WTF jest słabym czołgiem, po tylu nerfach bardzo słabym. Niby ma dobry działo, ale przeciętna mobilność, brak kamo, ogromne rozmiary i zerowy pancerz robią swoje, a na dodatek przez 50 sekund co 5 strzałów jest bezbronny.

Godzilla jest ok, ale na CW jej się nie używa. Najlepszym TD jest E3. Ten TD miał najlepszy pancerz, a teraz jeszcze dostał buffa. Do tego świetne działo, znośna mobilność (pancerz swoje waży) czyni go bardzo dobrym czołgiem i na CW i na randomy.

Dziękuje za odpowiedź,ale niestety nie interesują mnie TD z narodowości francja oraz amerykańska na ten moment,więc wynika z tego że najlepiej iść w godzille odnośnie na CW używana może kiedyś będzie ale mi chodzi o frajdę z gry X tierem :) więc zdecydowanie chyba godzille zrobię.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Opublikowano

Godzilla good tank, po buffie pancerza odbija nawet, mobilność jako tako wystarcza, a działko czasem ściągnie na strzał.

Jak masz już T32, to czemu nie iść do Xt? E5 jest używana na CW i na randomach ma racje bytu.

Maus i E100 to dobre czołgi, IS-4 także, jeśli lubisz mocno opancerzone, wolne czołgi to warto.

I linia do BC i do T57 przez LT jest dobra. Na 6t jest 12t i T37, oba dobre czołgi, można używać na drużynówkach, jednak T37 jest wybierany częściej. na 7t imo bez dyskusji wygrywa bulldog. Na 8t czołgi się bardzo różnią, imo 13 90 wygrywa. Jeśli chodzi o 9 i 10t czołgi się bardzo różnią, nie ma co ich porównywać. Obie linie są ok.

Opublikowano

No linie lekkich są bardzo dobre,ale chyba amx 12t nadal będę perki robić,a polece z bulldoga bo ostanio odblokowałem w t49 lubię takie specyficzne czołgi może nie jest jak KV-2 ale może przejemnie będzie się grało taki czołg dla zabawy,a stosują go na CW?

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Opublikowano

Aktualnie gra się tylko t54 ltwt z lightow wiec pójście w t49 bądź amx 13 90 jest całkowicie bez sensu

coooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Nie wiem jak można taką głupotę powiedzieć, ale nie, tak nie jest. 13 90 jest używana tak jak była, ze swoją mobilnością, magazynkiem i penetracją jest bardzo dobrym czołgiem, zaryzykowałbym że lepszym od T-54 lt, ale zależy to od taktyki. T-54 lt jest rzadziej używany od 90. 

Opublikowano

gościu ty jesteś pomidorem czy jak? rozumiem że jesteś moderatorem tego działu ale totalnie gówno sie znasz, 13 90 po nerfie grywalna? przegrywa każdy pojedynek z litiwnem, mobilność której tak naprawde nie ma poprzez opory dla gruntu,magazynek ładujacy 42 sek (świetnie), pene 170? to jest dobry wynik? rzadziej używany? pograj no troche cw :>

edit: 40 sek rld

Opublikowano

coooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Nie wiem jak można taką głupotę powiedzieć, ale nie, tak nie jest. 13 90 jest używana tak jak była, ze swoją mobilnością, magazynkiem i penetracją jest bardzo dobrym czołgiem, zaryzykowałbym że lepszym od T-54 lt, ale zależy to od taktyki. T-54 lt jest rzadziej używany od 90. 

T-54 jest zawsze brany, a 13 nie zawsze.

T-54>RU>13 90>WZ>T49

Opublikowano

T-54 jest zawsze brany, a 13 nie zawsze.

T-54>RU>13 90>WZ>T49

Zależy od taktyki, jak oglądałem mecze Multiego z Pentą na mistrzostwach, to wydaje mi się, że częściej pojawiała się 90. Kwestia rozstawiającego.

Opublikowano

Zależy od taktyki, jak oglądałem mecze Multiego z Pentą na mistrzostwach, to wydaje mi się, że częściej pojawiała się 90. Kwestia rozstawiającego.

>Mistrzostwa

>CW

To dwie różne rzeczy.

Opublikowano

>Mistrzostwa

>CW

To dwie różne rzeczy.

CW zazwyczaj gra się na Xt. Na 8t to głównie drużynówki i turnieje, ewentualnie twierdze w słabszych/średnich klanach.

Opublikowano

Moderatorzy powinni sobie już wstawić warny za bezsensowny,spam.
Ja się pytam czy tylko jest używany na CW.... i czy jest dobry czołg T49 do zabawy na radomkach.

Temat do zamknięcia.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...