Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak połączenia z internetem

Nevastia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś grałam w Aiona normalnie. Po czasie mi się znudził i grę odinstalowałam. 

Chciałam pobrać go na nowo, ale:

9016414444770711362602.jpeg

Nie mam zielonego pojęcia jak to rozwiązać, z internetem wszystko w porządku... 

Opublikowano

Czy od czasu, kiedy grałaś w Aiona za pierwszym razem, zmieniałaś dostawcę internetu?

Spróbuj może wyłączyć antywirusa i zaporę systemową.

Na (niegdyś) oficjalnym forum Aiona znalazłam taki sam problem: http://www.aiononline.com.pl/forum/index.php?topic=16162.0

Dalej to samo. 

Nie zmieniałam, od kilku dobrych lat mam tego samego. 

Opublikowano

Może spróbuj po prostu przeinstalować Gameforge Live, pamiętając o wyłączeniu antywirusa przed rozpoczęciem instalacji.

Jaki masz system operacyjny? Antywirus zapewne Avast?

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Może spróbuj po prostu przeinstalować Gameforge Live, pamiętając o wyłączeniu antywirusa przed rozpoczęciem instalacji.

Jaki masz system operacyjny? Antywirus zapewne Avast?

Tak, w większości wyłączony bo i tak nic nie daje. 

Windows 7. Spróbuję tak zrobić, zobaczymy. 

@Edit: w dalszym ciągu to samo.

Dodam, że jak pobieram aiona bezpośrednio ze strony ncsoftu - nie ma problemu. 

http://screenshot.sh/m7tE8RVNmRrHq

Niestety po angielsku, więc problem nadal aktualny. 

Opublikowano

A próbowałaś uruchomić ponownie komputer? 

Niestety, ale w aionie czasami się pojawia taki problem, że nie chce połączyć z serwerem (nie mam zielonego pojęcia, co jest przyczyną). 

Opublikowano

Ale to jej zadziała, skoro chce dopiero pobrać aiona? No ja wiem, że wersja amerykańska a europejska aż tak się nie różnią... Bo jeśli chodzi o samo uruchamianie to wiadomo, że można na x sposobów ominąć launchera.

Opublikowano

A próbowałaś uruchomić ponownie komputer? 

Niestety, ale w aionie czasami się pojawia taki problem, że nie chce połączyć z serwerem (nie mam zielonego pojęcia, co jest przyczyną). 

Ten problem mam od miesiąca. Wcześniej również próbowałam na własną rękę, ale nie miałam takiej chęci zagrać w tego typu grę. 

Owszem, działa, ale problem w tym, że chcę grać w języku polskim. Myślisz, że wgranie samego spolszczenia wystarczy? 

Opublikowano

Mnie zastanawia, czemu folder z angielską wersją ma 5gb, a z polską 3gb... (anglicy zawsze muszą mieć więcej? :P)

Powinno ci zadziałać przekopiowanie plików, a jak czegoś będzie brakować, to powinno ściągnąć przy sprawdzaniu plików, jak włącza się launchera.

Opublikowano

Owszem, działa, ale problem w tym, że chcę grać w języku polskim. Myślisz, że wgranie samego spolszczenia wystarczy? 

W opcjach launchera możesz zaznaczyć PL wersję by pobrało i aktywowało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...