Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

UnparkCPU

Mauurycy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio na necie szukając rozwiązania na problem tego że nagle spadły mi fps w grach znalazłem poradnik z programem "UnparkCPU" który rzekomo "aktywuje" wszystkie rdzenie procesora dając przy tym BARDZO DUŻE wzrosty FPS w grach. I działa głównie na procesorach Intel.

Na filmiku był typek który Grał w Battlefield 4 na ustawieniach FullHD Wysokie

Bez tego programu miał 40-60fps

Z tym programem nagle miał po 120fps na tych samych ustawieniach

Na internecie szukając opinii i jakiś słów o danym programie czytałem jedynie że "działa" ew, "Trochę im pomógł"

żadnych negatywnych czy tam szczegółowych opinii...

Głównie piszę ten post w pytaniu co sądzicie o tym programie i czy ktokolwiek miał z nim styczność i czy jest "bezpieczny"

z góry dzięki ;)

Link do strony programu:

http://coderbag.com/Programming-C/Disable-CPU-Core-Parking-Utility

Opublikowano

Nie podałeś co za procesor masz, bo jeśli to gniot żadne odparowanie rdzeni nie pomoże.

Najbardziej pomaga wyłączenie trybu Turbo kiedy działają wszystkie rdzenie przy maksymalnej wydajności 

Może sens jest przy i3/i5 prockach ale dla i7 na ośmiu to raczej beznadzieja i piekarnik w czasie gry. Lepiej użyć oryginalnego programu do tweaku procka 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie podałeś co za procesor masz, bo jeśli to gniot żadne odparowanie rdzeni nie pomoże.

Najbardziej pomaga wyłączenie trybu Turbo kiedy działają wszystkie rdzenie przy maksymalnej wydajności 

Może sens jest przy i3/i5 prockach ale dla i7 na ośmiu to raczej beznadzieja i piekarnik w czasie gry. Lepiej użyć oryginalnego programu do tweaku procka 

KTO I GDZIE piszę że ja chce tego użyć i że mam szajsowaty procesor (mam i7 jak już musisz wiedzieć)

Ja w tym temacie pytam O TEN PROGRAM a nie SZUKAM POMOCY w powiększeniu fps....

Pytam dlatego że na yt jest dużo filmików gdzie jednak ludziom pomogło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...