Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Temperatury procesora

zielakn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, dziś odpaliłem nowego kompa i problem jest z wentylatorami gdy powiedzmy procek osiągnie 60°C to wentylatylator włącza sie na 100% czyli około 5000 obrotów na minute było to strasznie głośne, pobrałem program SpeedFan i ustawiłem aby prędkości same sie ustawiały i teraz pytanie, czy zostawić to (czasem procek osiąga przy tym 90°C) czy jak to ustawić żeby procesor był stabilnie ciepły a wentylatory same sie przestawiały dodam, że procek to AMD 6300.

Opublikowano

Jakie chłodzenie? Refferencyjne czy jakieś dokupiłeś?
Pasta założona?

90 stopni nie jest korzystną temperaturą i większość testów w tym momencie sie wyłącza.

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

Jak przed używaniem programu max temp wynosiłą 60 stopni, a teraz po uzyciu 90 to coś jest nie tak.
Jak chodzi samoczynnie tak szybko i głośno znaczy, że tego wymaga i nie powinno sie tego zmieniać.
Wykasuj program i wytrzymaj głośność chłodzenia dla dobra komputera.

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

Myslę, że sam w sobie automatycznie już dobrze działa. To że głośno to nic na to nie poradzisz.

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

Doszedłem już dlaczego mial 90 stopni, odpaliłem wtedy coś na ultra przy wentach na 1%, Ale dobra pobawiłem sie już tym i teraz pozostaje mi dowiedzieć sie, ile % ustawic na minimum

Opublikowano

Dowiedz sie sam, od tego masz przecież możliwość regulacji. Możesz zacząć od 50%.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie ma za co i następnym razem uważaj by sobie nie zniszczyć procka :P
Czasem lepiej by chodziło po swojemu, a stabilnie niż po czyjemuś, a zdechło po paru dniach.

xSzfbPQ.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...