Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego przegrywam grając Zedem?

Infarr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuje pomocy. Czy może ktoś się orientuje czy zed dostał ostatnio nerfy bo od miesiąca zawsze jak nim gram to wygrywam linie a grę i tak przegrywam.

Wiem że lol to gra zespołowa, i sam meczu nie wycarruje ale coś chyba jest nie tak sokro na 20 ostatnich meczów mam tylko 2-5 winy.

Opublikowano

Niefart. Co do zeda miały miejsce jakieś zmiany lecz, przywrócono wszystko do porządku po paru fixach.
Może brak formy?
Albo zmieniła się meta i teraz zed nie daje sobie rady jak kiedyś, ludzie częściej składają qss i wiedzą jak na niego grać.

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

Ludzie wiedzą co to Mikael, Zhonyia, QSS, Exh itp. Co raz więcej ludzi ogląda profesjonalne rozgrywki gdzie własnie takie itemy się składa przez co raz niżej można natknąć się na takie kontr itemy. Póki tyle rzeczy kontruje Zeda to wygranie nim w late będzie coraz trudniejsze.

Opublikowano

W obecnej chwili na moje zed late przegrywa jak gram nim to czuje że w late tak naprawdę robię DPS takiemu adc a reszta to coś na armor itp kupi

Opublikowano

­No, ale jak potrafisz grać dobrze Zedem to gierke możesz już wygrać w 20min. jak zaczniesz dobrze snowballować, a w late gamie jak są full itemy to na samo QWE i jakiś 1 albo 2 autoataki i ściągasz adcarry.

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Zed ma slaby late, staraj sie wylapywac pojedyncze osoby.

Ostatni nerf jakis dostal to ze cofnac sie ultem mozemy dopiero po 1s, nie dawno zmniejszyli do 0,5 ale i tak czuc.

Opublikowano

Zed ma słaby late...

chyba jak wpier** się na ramusa xD

zed jest postacią do niszczenia przeciwnego kery... jego celem jest to samo co celem zabójcy takiego 

jak Kha czy Rengar... złapać przeciwnego Kery kiedy będzie sam albo z supportem i spier**

co do rengara i kha... powinni oni wejść z Q i przeciwnego kery nie ma...

co do zed-a jest nieco trudniej... łatwiej się nim gra niż kotem i mrówką ale też bez problemu zabije i ucieknie...

we wczesnej grze jego R powinno być bardziej do ataku... w późniejszym etapie gry do trollowania

przeciwnika w taki sposób aby nie mógł cie trafić żadnym ogłuszeniem...

po prostu ignoruj początkowo TF i czekaj aż przeciwny kery będzie dla ciebie łatwym celem ;x

ale co do przegranych... to zawsze różnie bywa xD często wiele zależy od twojego timu ;x... ale nie zawsze...

niedawno grałem na Tito na topie... oczywiście lose... czemu ?...

dupek miał 40 farmy w 15 minucie... ja miałem 20 farmy w 15 minucie...

nie ma to jak zjebać sobie gre i twojemu przeciwnikowi a potem liczyć na swój team xD...

ehh ;C jak ja już widziałem co sie dzieje na moim top-ie to Surrender w 10 minucie ;C...

2 Junglerów mieliśmy ( bo czemu by nie ?... w ślverze... ) ale żaden mi nie pomógł ; /...

Opublikowano

nie wiem na c**j ci jakis zed jak mozesz picknac rengara i robic to samo co on tylko 2x lepiej :-)

200 gier rengo (polecam jungleeee) i robisz co chcesz

Mam rengara i go mainuje ale powoli nudzi mi się nim gra (jest poprostu za porsta xD).

Opublikowano

Zed jest useless. Jak widze kogos, kto pickuje Zeda, a nie ma nim przynajmniej 300 gier i kda 3.5+, to dodguje/trolluje. Proste.

Dokładnie, pozdrawiam.  

Rengara mocno kontruje Thormal, gdyż jego Q jest liczone jako AA. Zawsze składam vs Rengar.

To źle składasz, powinno się budować zhyonie/ga ew. troche HP i QSS ( vs E ) Lub po prostu jak grasz tank to omen/frozen.

nie wiem na c**j ci jakis zed jak mozesz picknac rengara i robic to samo co on tylko 2x lepiej :-)

200 gier rengo (polecam jungleeee) i robisz co chcesz

Top lepszy, 1000 gier rengo na wszystkich kontach pozdrawiam.

Witam, potrzebuje pomocy. Czy może ktoś się orientuje czy zed dostał ostatnio nerfy bo od miesiąca zawsze jak nim gram to wygrywam linie a grę i tak przegrywam.

Wiem że lol to gra zespołowa, i sam meczu nie wycarruje ale coś chyba jest nie tak sokro na 20 ostatnich meczów mam tylko 2-5 winy.

Zed jest nadal mocny, ale wymaga troche umiejetnosci. Ogolnie to w high elo pickowanie go jak wyzej pisal wildhero bez 300+ gier i dobrym KDA jest c*****e, bo po prostu nic sie nie robi. W late mozesz co najwyzej wejsc z ulta i pasc albo potanczyc bo nic nie mozna zrobic, to cos jak Lee, nie trafisz Q i pozniej mozesz tylko tańczyć. Nie polecam go katować.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...