Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto zagrać ?

Arkzyw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Od jakiegoś czasu szukam gry w którą warto zagrać i widzę tutaj...WildStar. Wcześniej o tym nie słyszałem, ale skoro miejsce na tym forum znalazła, to zastanawiam się czy warto spróbować. Trochę suchych informacji już przeczytałem i teraz mam pytania odnośnie waszych wrażeń/doświadczeń.

Czy gra jest ciekawa/różnorodna, czy raczej szybko się nudzi i jest dosyć monotonna ?

Jak oceniacie system walki ?

Jak wygląda poziom trudności ? Czy jest trochę wyzwań, czy raczej "siekanie masła tasakiem w trakcie ziewania" jak w większości MMORPG dzisiaj ? (Punktem odniesienia jest dla mnie TERA z której zrobili właściwie brainless casual slasher, a przecież kilka lat temu to była dobra gra)

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

1. Gra nie jest monotonna. To prawie jak WoW, tylko duzo lepszy moim zdaniem.

2. System walki jest w moim mniemaniu mega, taki innowacyjny nontarget bym powiedział.

3. Gra jest trudna, samo pve jest wymagające, jest na to dowodem to, że od startu gry (ok. 1,5 roku temu) niektóre bossy na raidach jeszcze nie zostały pokonane.

Opublikowano

Gra według mnie jest wyzwaniem a nie to co te inne gówniane MMO gdzie wbijasz CAPlev w 10dni a najtrudniejsze bossy robi się solo w 3minuty :v

Całe rozbudowanie gry i jej system wali jest mega

Także polecam zagrać :D

Opublikowano

Szczerze mówiąc w tym okresie jaki mamy to jest jeden z niewielu mmorpg, które można wypróbować bo reszta jest... delikatnie mówiąc beznadziejna ze względu gameplay'u lub polityki firmy za nią odpowiedzialnej. Podsumując tak warto. 

Opublikowano

Dzięki. W takim razie spróbuję - trzy opinie, że gra jest interesująca i wyróźnia się wśród dzisiejszego badziewia brzmią zachęcająco :)

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Byłam w stanie kiedyś kupić ale niestety szata kolorowa skili  typu  zielony niebieski żółty i czerwony (ew fioletowy) mnie trochę odrzuciła ani te skile nie wyglądają ani nic :/ a po co grać w gry w których nie ma rozbłysków kolorystycznych itd :D największa przyjemność z grnaie w Wildstara przeszła na kolorystyke RGB .

Opublikowano

Byłam w stanie kiedyś kupić ale niestety szata kolorowa skili  typu  zielony niebieski żółty i czerwony (ew fioletowy) mnie trochę odrzuciła ani te skile nie wyglądają ani nic :/ a po co grać w gry w których nie ma rozbłysków kolorystycznych itd :D największa przyjemność z grnaie w Wildstara przeszła na kolorystyke RGB .

To idź grać w Koreańskie crapy w których nie da się patrzeć na ekran, bo po użyciu skilla na ekran wyskakuje pierdyliard kucyków żygających tęczą. I tak w ws'ie te skille są na tyle kolorowe że na pvp jak się wbijesz do grupy 10 osobowej to po nic nie widać oprócz wybuchów, rozbłysków i ogólnego chaosu.

Opublikowano

­Jak dla mnie wildstar trochę się różni od typowych gier mmo. Cieszę się że nie spotkam tutaj latającej dziewczynki, z oczami na pół ryja, z cyckami na wierzchu, w stroju prostytutki i lizakiem zamiast broni. Na pierwszy rzut oka może nie wciągać, ale dam jej szansę, bo już rzygam tymi chorymi pomysłami koreańców w każdej grze, albo chciwością innych producentów.

Opublikowano

­Jak dla mnie wildstar trochę się różni od typowych gier mmo. Cieszę się że nie spotkam tutaj latającej dziewczynki, z oczami na pół ryja, z cyckami na wierzchu, w stroju prostytutki i lizakiem zamiast broni. Na pierwszy rzut oka może nie wciągać, ale dam jej szansę, bo już rzygam tymi chorymi pomysłami koreańców w każdej grze, albo chciwością innych producentów.

Dokładnie tak. Koreańscy producenci celują głównie w swój rynek i upodowania tamtejszej kultury. Odnoszę wrażenie, że takie działania jak np. tworzenie postaci płci żeńskiej tego typu jak opisałeś istotnie przekonuje koreańskich graczy do gry. Co jest poniekąd żałosne no ale...

Co do WS właśnie zaczynam pobierać i mam nadzieję, że się nie zawiodę. Długo czekałem na jakiś zamiennik WoW-a czy innych produkcji ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...