Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drukarka

krzysiek456790

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam problem otóż moja drukarka hp deskjet f4180 chce wydrukować jakiś dokument który ma 3 strony i zajmuje 64kb ten plik blokuje druk innych rzeczy a sam się nie drukuje. Anulować z buffora wydruku się nie da, udało mi się usunać go z buffora jednak kiedy próbuje coś wydrukować on powraca plik ten jest nawet jak nie podłącze drukarki do komputera

co zrobić żeby działała ?

Opublikowano

Zatrzymaj usługę bufor wydruku, usuń wszystkie pliki z folderu C:\Windows\System32\spool\PRINTERS i uruchom usługę ponownie. Całą operację można wykonać z poziomu wiersza polecenia z uprawnieniami administratora za pomocą 3 komend:

net stop spooler
del C:\Windows\System32\spool\PRINTERS\*
net start spooler
Opublikowano

Usuń drukarkę (panel sterowania -> sprzęt i dźwięk -> urządzenia i drukarki -> PPM -> usuń urządzenie), uruchom 3 komendy z #2 posta, na końcu ponownie zainstaluj sterowniki.

Opublikowano

wszystko zrobiłem ale jak wcześniej pisałem nawet gdy drukarka nie jest  podłonczona do kompa to widzę na niej że chce wydrukować coś co ma 3 strony więc jest to ten dokument który wszystko blokuje jak go usunąć ?

dolanczam zdjecie

post-392355-0-22989300-1444656122_thumb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...