Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przepisanie się.

gucio1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy istnieje możliwość przepisania się z technikum do liceum (1klasa) w październiku/listopadzie? Jak się przepiszę to jak to będzie z ocenami wyglądać, bedę musiał wszystko zaliczać?

Opublikowano

To zależy od szkoły, jednak w większości raczej nie będzie z tym problemu.

Oceny możesz przenieść do dziennika w nowej szkole, ale jak masz teraz jakieś słabe w technikum, to możesz powiedzieć w nowej szkole, że nie miałeś ocen z danego przedmiotu, na pewno nie będą dzwonić do starej szkoły by się upewnić.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Powinni przenieść oceny, jednak często nauczyciele nie ufają tym z poprzedniej szkoły (szczególnie, jeżeli oceny są dobre) i chcą się upewnić, więc najprawdopodobniej będziesz musiał zaliczać część sprawdzianów. 

Mimo wszystko nie polecam przenosić się do liceum. Chyba, że jest naprawdę prestiżowe i wiesz, że coś z niego wyniesiesz.

c:

Opublikowano

Zrobisz jedną z najgorszych rzeczy jak pójdziesz do liceum.

Czemu? Liceum jest idealnym rozwiązaniem gdy masz ambicje. Na studia jest się łatwo dostać w dodatku masz spory zapas wiedzy na pierwszą sesje. 

lownfast

Opublikowano

­właśnie dzisiaj się przeniosłem do innej klasy, c**j z tym nawet mnie w dzienniku jeszcze tam nie ma xD, lekko powinni cię przenieść... u mnie to wyglądało tak "dobry dyrektorze, chciał bym się przenieść do klasy x, czy była by taka moźliwość." "oczywiście, od teraz zostaje uczniem klasy x" i od razu na zajęcia do innej szkoły poszedłem xD

Opublikowano

Zrobisz jedną z najgorszych rzeczy jak pójdziesz do liceum.

nie sądzę, zrobiłem błąd. Źle wybrałem swój kierunek w jakim chcę się rozwijać. Nie chcę zmarnować czterech lat robiąc tego czego nie lubie tylko po to aby mieć karteczke uprawniającą mnie do wykonywania danego zawodu.

Opublikowano

@SuperMarian

A w tej bajce były smoki.

Najpierw to trzeba papiery wybrać i czekać na zgodę dyrektora drugiej szkoły (:

a w twojej były miniony? szkoła jest podzielona na liceum, technikum i zawodówkę, jest dyrektor i 3 vice-dyrektorki, więc nie miałem problemu z przejściem z tech do liceum. ZSŁ gg wp.

­

Opublikowano

nie sądzę, zrobiłem błąd. Źle wybrałem swój kierunek w jakim chcę się rozwijać. Nie chcę zmarnować czterech lat robiąc tego czego nie lubie tylko po to aby mieć karteczke uprawniającą mnie do wykonywania danego zawodu.

A jaki kierunek wybrałeś w tech?

Opublikowano

To zależy od szkoły, jednak w większości raczej nie będzie z tym problemu.

Oceny możesz przenieść do dziennika w nowej szkole, ale jak masz teraz jakieś słabe w technikum, to możesz powiedzieć w nowej szkole, że nie miałeś ocen z danego przedmiotu, na pewno nie będą dzwonić do starej szkoły by się upewnić.

Gucio prawda, szkoła ma obowiązek przesłać listę ocen nowej szkole ucznia. Inaczej będzie nieklasyfikowany.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...