Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wyłączaniem laptopa

Gość Valze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam problem odkąd zainstalowałem Win10 i drugi monitor do lapka, to przy wyłączaniu nie chce się do końca wyłączyć, niby wszystko idzie, zamyka się, jest czarny ekran, a lampka kontrolna od zasilania się świeci i słychać, że jeszcze chodzi. Zwykle mam tak po kilku godzinach użytkowania, bo tak to się wyłącza normalnie. Dopiero muszę przytrzymać klawisz od zasilania, żeby się wyłączył. Macie jakieś pomysły?

Dell 3537

Opublikowano

Nie masz czasem dla niego nie zainstalowanego   programu do zarządzania energią albo fixu dla systemu, powinno w opisie mieć coś z ACPI czy zarządzaniu energią lub podobne ?  

Sprawdź dobrze sterowniki w menedżerze urządzeń  czy jest z nimi jakikolwiek problem bo problem jest raczej z tym ACPI 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie masz czasem dla niego nie zainstalowanego   programu do zarządzania energią albo fixu dla systemu, powinno w opisie mieć coś z ACPI czy zarządzaniu energią lub podobne ?  

Sprawdź dobrze sterowniki w menedżerze urządzeń  czy jest z nimi jakikolwiek problem bo problem jest raczej z tym ACPI 

Szczerze nie wiem, po formacie oprócz sterowników do karty AMD niczego nie instalowałem, bo widziałem, że wszystko z automatu leci z Win Update.

Tutaj menedżer urządzeń:

http://www.mpcforum.pl/uploads/images/612781444410878949229.png

Opublikowano

Wyraźnie widać że bak sterownika , poszukaj na stronie supportu

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Wyraźnie widać że bak sterownika , poszukaj na stronie supportu

Zaktualizowałem i nadal bez zmian.

Opublikowano

A no tak, nie zauwazylem ze to lapek. Jako ze to dell to nie powinno byc takich problemow. 

tutaj znalazlem podobny problem, powinno pomoc

http://answers.microsoft.com/pl-pl/windows/forum/windows_8-update/dlaczego-komputer-do-ko%C5%84ca-si%C4%99-nie/456490c5-316c-47ca-94f6-23a46d5fb368
Opublikowano

Podejrzewam ze format moze nie pomoc, prawdopodobnie to jest uzaleznione od acpi i biosu

A może mieć to jakiś związek z drugim monitorem? Bo jest podłączony kablem-konwerterem z hdmi na vga, przed podłączeniem tego monitora nie miałem takich problemów, chyba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...