Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno komputera do max 1k zł

Seba0855

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój tata zamierza kupić komputer do max 1000 zł.

Nie ma to być komputer do gier, ewentualnie tylko do gier via www, bo tylko w takie gry gra.

Od razu mówię, że komputer ma pociągnąć przynajmniej 5 lat (wiem, że budżet jest niski, ale za to nie potrzebuje karty graficznej).

Obudowe (akyga aky001bl) i napęd dvd mam, jedynie resztę potrzebuję. Najlepiej by było jakby procesor był od Intela i było 4 gb ramu.

Żadnych rzeczy typu system, monitor, klawiatura itd nie potrzebuje.

Pozdrawiam i czekam na propozycje.

9La1rOf.gif

Opublikowano

Bez problemu mozesz wymienic cpu na na pentiuma g1820, a wziac np 8 gb ramu, badz (to polecam najbardziej) po prostu g1820+ssd 128gb

8 GB RAMu nie będzie raczej potrzebne, choć ten ssd to kusząca propozycja. Ten celeron będzie lepszy od i3 co kolega wyżej dał? http://www.morele.net/procesor-intel-core-i3-4170-3-70ghz-3mb-lga1150-22nm-54w-vga-box-bx80646i34170-732314/

Tak jak w temacie napisałem, komputer ma nie być modernizowany przez 5 lat, więc zależałoby mi na prawidłowym wyborze.

9La1rOf.gif

Opublikowano

Myślę że pierwszy podany zestaw byłby dobry. i3 lepsza od Celeron`a..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...