Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ankieta dotycząca serwera

mrdzidekpl

Serwer  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Drop na serwerze

• Bardzo mały diament 1%
    • Mały diament 4%
    • Średni diament 8%
    • Duży diament 15%
  2. 2. Wersja serwera

3. 3. Czy chcecie czasowy ban jak zginiecie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może jakieś ograniczenie co do koxów w eq? No wiadomo jak hardcore to żeby za łatwo nie było, wręcz przeciwnie - super by było gdyby trzeba było się natrudzić ze wszystkim, czyli zrobienie eq troszkę zajmie.

Mam nadzieje ,że to nie będzie Easy HC, bo  tego pełno jak i tych hardcorów. W sumie nie mam pomysłów co do takiego serwera poza tym ,żeby było na prawdę trudno zdobyć eq/mały drop ze stone czy coś, na takim to bym nawet zagrała :P

Opublikowano

Lucifer, ciekawą rzecz napisałaś o tym ograniczeniu koxów w eq, postaram się napisać taki skrypt :)

vJaszczurv myślę, że to by nie przeszło, kiepsko by było, jakby koło ciebie zespawnował się np. creeper :P

Opublikowano

Utrudniało by to bardzo grę. Do startu serwera pozostało jeszcze 2 tygodnie, więc jeszcze jest czas na zmiany urozmaicające grę :P 

Co na razie ustaliłem to serwer będzie na wersji 1.7.x oraz z dość małym dropem, żeby za łatwo nie było. Mam jeszcze jedno pytanie, czy chcecie czasowe bany za śmierć ?

Opublikowano

Myślę, że czasowe bany za śmierć byłyby okej. Takie 30 minutowe - do 3h w sam raz, byleby nie były za długie, nigdy nie byłam zbyt cierpliwą osobą, a kupowanie unbana to dla mnie strata pieniążków :)

W sumie to spawnowanie potworów się co jakiś czas obok gracza to całkiem fajny pomysł, trzeba by było się mieć cały czas na baczności, szczególnie podczas kopania/budowania itp. Choć podczas jakiegoś pvp mogłoby być to zdeczka irytujące.

Opublikowano

Witam, to znowu ja :P Oto moja propozycja dropu, prosiłbym was o opinię o tym, czy nie jest za mały

Diament: 0.75%

Ruda złota: 1%

Ruda żelaza: 1.5%

Węgiel: 2%

Obsydian: 2%

Oczywiście będzie działała "Fortune" w taki sposób, że będzie ona zwiększała szanse na wypadnięcie przedmiotu o 5% na poziom.

Exp też leci ze stone :)

Lucifer, leniuch ze mnie to wziąłem z internetu plugin na czasowy ban za śmierć, ban będzie na 20 min. za śmierć :)

Opublikowano

Jak dla mnie okej, zresztą im mniejszy drop tym dla mnie lepszy :D O pluginie mcmmo się nie wypowiem, bo nigdy go nie używałam. Z tego co czytałam to całkiem ciekawy wydaje się ten plugin.

Opublikowano

Zacznę od przywitania - więc cześć wszystkim :D

Wkurzyłem się trochę wchodzę na mpc forum i przypomniało mi się że ja zarejestrowany ale no cóż nick piękny nie jest xD

Hmm ja się wypowiem odnośnie mcmmo - myślę że to dobry pomysł ale skoro hardcore to hardcore więc jakaś duża ilość xp na poziom albo lepsze potwory.

Ten plugin bardzo ale to bardzo ułatwia grę PvE więc dobrze by było troszkę potwory ulepszyć ;) no albo faktycznie po prostu bardzo dużo expa na poziom.

Mam jeszcze propozycję był taki plugin na zombie respiące się w nocy - że podczas każdej nocy było X szansy na to że będzie apokalipsa i wtedy na każdego gracza respiło się np. 25 zombie.

Napiszcie co o tym uważacie :)

Opublikowano

1mistrz, ten plugin o zombie co pisałeś to plugin ZoombieApocalypse, z tego co na ich forum piszą, to strasznie serwer obciąża. Ale jeszcze przemyśle dodanie go. Obecnie pracuje nad zmodyfikowaniem troszeczkę mobów, dokładnie chodzi o to, żeby dodać im parę serduszek i troszeczkę dodać im dmg :)

A co do mcmmo to raczej będzie na serwerze.

Opublikowano

Temat do zamknięcia, dowiedziałem się to czego potrzebowałem, dziękuję wszystkim za pomoc :) 

Reklama serwera pojawi się najprawdopodobniej w środę pod nazwą "dzidkolandia".

Jakby ktoś miał jeszcze jakieś pytania to zapraszam na skype: bartosz.rzepinski :)

Opublikowano

matixd3, dziwne by to było :P, ale tak jak napisałem, temat do zamknięcia. Serwer już tylko dopracowuje, nie dodaje i nie pisze już nowych pluginów, chyba, że znajdę jeszcze czas :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...