Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przełączniki

MrMarchewGaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie według was najlepsze przełączniki ?

Ponumeruj od najlepszego do najgorszego i napisz jaki jest najlepszy model klawiatury z danym przełącznikiem . (Do 600zł)

1.Cherry MX

2.Kailh

3.Razer tm

4.Romer-G (np. w logitech )

5.Przełączniki steelseries (takie jak w ich klawiaturach nie znam nazwy)

Z góry dzięki

Opublikowano

Nie ma najlepszych są one po prostu różne i trzeba wypróbować wszystkie by dobrać sobie klawiaturę, sam zmieniałem 3 razy  klawiaturę przy której siedzę długo by skończyć z Cherry MX Clear

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To nie ma nic wspólnego z używaniem klawiatury , wyjdzie na to że kupisz hiper wyjebaną klawiaturę, świecącą jak choinka,  z miliardem lat gwarancji na przyciski najlepiej rozreklamowane i z bajkową czy owocową nazwą, nie działającą tak jak chcesz a  używając jej  będziesz się męczył i katował.  

Spróbuj najpierw pomacać jak działa a dopiero potem sobie wybieraj i kup. Najlepszy wybór to w ciemno oglądać wtedy nie opierasz się na opiniach tylko na palcach rąk. 

Nie ma klawiatury doskonałej, nawet ta co dziś jest dobra jutro będzie się wydawała gówniana jak tylko znajdziesz lepszą od niej pod względem WYGODY UŻYTKOWANIA a nie pod względem jakie ma przycisk i czy będziesz się miał gdzie pochwalić że masz klawiaturę za sześć stów.

Np mam G19s kicha nie ta klawiatura, membranowa ( leży i gnije w pudełku po tygodniu używania ) , G910 też nie ta po jakimś czasie sprzedana , w G710 uszkodzonej wymieniłem tylko wszystkie przyciski na Cherry MX Cllear i jakoś mi sie dopiero podoba.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...