Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ID Buttonu

Vakosss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Próbuje zrobić logowanie na strone według tego poradnika : 

http://www.mpcforum.pl/topic/757746-tut-logowanie-na-strone-www/

Wszystko działa do czasu aż przychodzi o znalezienie ID Buttona w kodzie go wgl nie ma. Jak mam użyć tego kodu 

WebBrowser1.document.GetElementById("signIn").InvokeMember("click")

Do tego kodu Guzika:

<input class="btn btn_large btn_blue" type="submit" value="Login" />

UggNk9.gif

Opublikowano

Z odnalezieniem kodu przycisku to chyba do html'owców. Ale podjerzewam że jeden przycisk oparty jest na ID a drugi na class i trzeba użyć innego kodu - ale ja się gófno znam ;P.

Opublikowano

Zamiast takiej kombinatoryki polecam wysyłać bezpośrednio żądania post do strony,

pozwala to na asynchroniczne działanie aplikacji na danej stronce i jest zwyczajnie szybsze bo kontrolka webbrowser jest

oparta na ie6/7 z tego co pamiętam więc tak wygląda przykładowe żądanie post (konsolka do debugowania w większości przeglądarek to f12)

kJfWHO4.png

w .net jest do tego klasa httpwebrequest. Wiem, że to trochę hipokryzja bo jestem autorem tego poradnika ale to było prawie 3 lata temu.

Spróbuj ten kod, mój krótki epizod z vb.net dawno się skończył ale powinno być dobrze.

A jeśli chcesz jednak pozostać przy wolnym i niepraktycznym sposobie jakim jest kliknie kontrolek w webbrowser to wkliknij we wszystkie submity poprostu albo po value.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...