Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ping tylko po włączeniu CS:GO

daniel1173

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam skoki pingu tylko gdy włączę CS:GO, ale to nie jest problem dotyczący samej gry, gdyż w tym samym czasie ping pojawia się też na TS3, czyli problem dotyczy mojego połączenia. I teraz co może być tego przyczyną? Podejrzewam, że gry włączę CS'a to router (TL-WR340G) zaczyna się przegrzewać, ale nie mam pewności. Stwierdzam to dlatego, że po wyłączeniu gry ping dalej skacze i po jakimś czasie wszystko wraca do normy. Problem ten występuję już od dłuższego czasu (pierwsze problemy zaczęły się jakiś rok temu i były to problemy z pingiem i przerywaniem połączenia, po jakimś czasie ustabilizowało się, ale aktualnie problem powrócił i trwa to od czerwca), dzwoniłem w tej sprawie do operatora, powiedzieli, że powodem problemów jest to, że kładą światłowody (w innej części miasta). Stwierdziłem, że zostawię to i poczekam. Niestety problem jest cały czas i dodam, że jest coraz gorzej. W czerwcu ping skakał do max 100 pingu co nie pozwalało mi grać w CS'a, gdyż gdy wychylałem zza ściany to mnie cofało, wróg mnie widział a ja go nie, jednak było to do "opanowania" i się do tego przyzwyczaiłem. Po jakimś czasie ping był coraz wyższy i aktualnie potrafi skakać nawet do 1000 co kompletnie nie daje możliwości czerpania przyjemności z gry. I teraz pytanie, czy jest to wina routera? Mam go już od 2011 i od ok. 2 lat jest włączony przez cały czas, kiedyś był podłączony do listwy, którą na noc wyłączałem, teraz jest bezpośrednio do gniazdka, przez co pracuje dzień i noc, gdyż korzystam z telefonu w łóżku i nie chce mi się wstawać i go wyłączać. Czy wymiana routera by pomogła? Dodam, że nie jest to wina operatora, gdyż znam ludzi, którzy nie mają takich problemów. Sprawdzałem też ping na komputerze, który jest bezpośrednio podłączony do routera i ping nie skacze, ale jakimś dziwnym cudem jest troszkę wyższy niż na laptopie podłączonym bezprzewodowo (pingowałem google.com, na laptopie wynosił on 8-10 ms - Win10, wcześniej Win8, a na stacjonarnym 30-40ms - Win xp). Mógłbym podłączyć router bezpośrednio kablem do laptopa ale musiałbym mieć kilka metrów przewodu między pokojami, ale raczej nie po to używałbym routera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...