Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z ustawieniem rozdzielczości 1920 x 1080

Zezx2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, kupiłem monitor Samsung SD300 ale nie mogę go poprawnie skonfigurować. Nie wyskakuje mi opcja z 1920 x 1080. Czy ktoś pomoże?

Opublikowano

dostałem płytkę od typka, ale wyskakuje błąd że nie posiadam adobe flash playera. oczywiście zainstalowałem, ale wszystko to samo na marne.

06096292615882177532.png

Opublikowano

To poszukaj na płytce sterownika a nie w prezentacji na płytce 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Poszukałem, znalazłem, zainstalowałem.. Ale gdy zainstalowałem najprawdopodobniej sterowniki do monitora, przy ustawieniach 1920x1080 pulpit i działające w nim aplikacje jakby się trzęsły. Co robić?

Opublikowano

A autokonfiguracje na monitorze robiles? A i jaka masz grafike?

Jeżeli chodzi o auto konfiguracje, to przy pierwszej zmianie na tą rozdzielczość coś było z auto-konfiguracją. Jeżeli chodzi o kartę graficzną, to: Radeon r9 270x

EDIT: zrobiłem auto konfiguracje, nic nie pomogło.

Opublikowano

Jakim kablem masz to podpięte? D-subem (zazwyczaj ma niebieskie wtyczki) czy HDMI (wielkością podobne do USB, tyle że węższe po jednej stronie). Na google grafika znajdziesz jak to wygląda :)

W przypadku D-suba może być tak że obraz będzie delikatnie drżeć, to sygnał analogowy i przy tej rozdzielczości już zaczyna być widać wady takiego przesyłu, łatwiej o zakłócenia i przy większych długościach kabla musi być ekranowany.

Może jeszcze być kwestia że masz włączone odświeżanie np. 50Hz zamiast standardowych 60Hz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...