Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie do graczy LoLa ws DOTY

Ayisha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Z góry pragnę nadmienić, że bardziej odpowiedniego działu dla tego pytania nie było więc mam nadzieje, że obejdzie sie bez przenoszenia
oraz % alkoholizacji.

Pytanie TYLKO dla ludzi aktywnie grających w LoLa bądź takich, którzy grali dłużej niż parę dni.
Odgórnie również dodam, że nie jest to "płacz temat" czy inne badziewie, a najzwyklejsze pytanie
które mnie nurtuje.

Dlaczego gracie w LoLa, a nie w dote?
Co jest dla was bardziej kuszącego w dziecku Riot Games, a co was odpycha od potworka valve.
Z jakiego powodu wybraliście lola, a nie dote.

Wypowiedź proszę uzasadnić i powstrzymać się od siedzenia na grochu (bez bólu pls).

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

LoL zawsze wydawał mi się prostszy, w Docie 2 mana kończy się po 3 spellach a w lolu po kilkukrotności tego ;D Zawsze mówiłem sobie Dota 2 jest mega trudna ( to prawda :) dlatego wybrałem Lola. Może to być dziwne ale przed zagraniem spodobała mi się Syndra ( oglądałem kilka Gameplay'ów ), NIE PRZEZ JEJ DUŻE no wiecie co xD I może też dlatego zaczołem grać w Lola. Bym zapomniał niepodobało mi się niezbalansowanie postacii w Docie 2, dam przykład jednej umiejętności "Bohater pędzi przez mape ( może być całą) i stunuje przeciwnika... I to wszystko :)

76561198146628072.png

Opublikowano

LoL zawsze wydawał mi się prostszy, w Docie 2 mana kończy się po 3 spellach a w lolu po kilkukrotności tego ;D Zawsze mówiłem sobie Dota 2 jest mega trudna ( to prawda :) dlatego wybrałem Lola. Może to być dziwne ale przed zagraniem spodobała mi się Syndra ( oglądałem kilka Gameplay'ów ), NIE PRZEZ JEJ DUŻE no wiecie co xD I może też dlatego zaczołem grać w Lola. Bym zapomniał niepodobało mi się niezbalansowanie postacii w Docie 2, dam przykład jednej umiejętności "Bohater pędzi przez mape ( może być całą) i stunuje przeciwnika... I to wszystko :)

Charge of darkness niejedną osobą przyprawia o wyrzucenie monitora za okno :D

Ja np. w Dote zacząłem grać (po 5 latach gry w lola) właśnie ze względu na trudną mechanikę.

+ meta lola idzie w złą stronę i przestało mi się to podobać.

Po tylu latach w moba uznałem, że czas na prawdziwe wyzwanie.

Grałem w lola na poziomie wysokiego diamentu i muszę powiedzieć, że TROCHĘ pomaga mi to w docie lecz

wysoki diament w lolu to jak 4k mmr w docie (6-8k mmr to poziom pro sceny).

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

@Ayisha Właśnie chodziło mi otą chorą umiejętność xD Opowiem historie z życia wziętą :D Gram sobie Zeusem na spokojnie 6/0 staty i bum nadlatuje mi to choro gó*** :P

76561198146628072.png

Opublikowano

LoL zawsze wydawał mi się bardziej "bajkowy i przyjazny dla oka" niż Dota. LoL ma też mniejsze wymagania, dzięki czemu mogę grać z dziewczyną bez problemu (ma słabego kompa ~ 7 letniego - ma 120 FPSów na średniej grafice. :) LoL też wydał mi się o wiele łatwiejszy i poznałem go prędzej niż Dotę. To są te + które są "za".

Opublikowano

lola wybrałem ponieważ uważam że dota to gówno

nigdy w dote nie grałem, nawet nie byłem blisko wpisania tego w googlach, uważam że jest gówniana ponieważ kieruje sie wypowiedziami innych i nei posiadam własnego zdania. Często komentarze związane z lolem mają wiecej lajków podczas wojen dota vs lol, dlatego uważam że jest to dobra argumentacja dla osoby która nie miała styczności z tą grą ale chce wyrazić swoje zdanie :))))))))

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Lol jest prostszy mechaniką i dla takiego newbie wdłg mnie łatwiejszy do zrozumienia/ogarnięcia + gra więcej ludzi/kumpli/ sporo tego jest na yt jak się nudzi :] grałem w dote przez 2/3 godziny i poprostu przy każdym creepie tak się wkur... że poprostu NIE... a i te niektóre postacie że np. dzięki dużemu zasięgowi potrafi rozyebać wieże... bez creepow itp. poza tym czy w docie wgl. są rankedy? xD

Opublikowano

W lola gra więcej ziomków. Drugim powodem jest trudna mechanika doty.

Dokładnie, zgadzam się z tobą+ dodatkowym faktem jest to juz odpowiadając na pytanie autora tematu, że dota jest bardzo nudna... taka "przymulająca", ale mechanika tej gry jest na prawdę pare razy trudniejsza, niż ta występująca w lol'u dota 2 zawsze mnie nudziła nie potrafiłem grać w nią cały czas...., nawet chwilę, chociaż teraz już gram, tylko w dote 2 bo w lol'a już nie gram... bo ta gra zeszła na psy i mam jej po prostu dość, a powodem dla którego teraz gram w dote 2 jest oczywiście "reborn", który jest już od dłuższego czasu bez bety i na modach mogę grać 24/7, zwykłej rozgrywki nie ujebie nawet chwili..., natomiast w lol'u rozgrywka mnie zawsze mimo wszystko przyciąga... jest tam masa moich postaci, które pasują pode mnie..., w docie nie mam takiego strasznego odczucia do postaci jak w lol'u, dota 2 jest zbyt trudna.... tam są nawet cc trwające po 8 sek.... skille na pół mapy..., to mnie zawsze przeraża bo nie wiem czego się spodziewać, w lol'u czegoś takiego nie ma... chociażby podając przykład naga sirena'y z dota'y 2 zagranie tą postacią dobrze gwarantuje ci praktycznie zwycięstwo..., w docie masz większy impact na grę niż w lol'u w docie sam możesz carrować nawet gry daną postacią.... chociażby taki black hole enigma'y w tf'ie i gg wp dobrze użyty ... morderczy skill... w docie też mi się podoba jungle'a .... z niej możesz wyjść na feedowany... z jakimiś przedmiotami wyfarmionymi... respią się szybciej camp'y i jest ich więcej... to mi się podoba, zaś w lol'u nie ma takich "op" postaci ;D i nie masz takiego impactu na gre jak w docie, w lol'a gram od dobrych 5 lat, a w dote od closed beta test'ów

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Zaczalem grac w LoL'a, tak. Teraz trudno jest mi grac w jakakolwiek inna mobe, gdzie nie znam kompletnie mechanik postaci ani samej gry, dlatego gra wydaje sie nudna i dziwna. W LoL'u mam juz opanowane wszystko i ogladajac taki mecz w docie nic nie zrozumiem - w lolu wiem dokladnie co sie stalo, dlaczego i po co. 

+ nie lubie volvo.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

A mi sie dota duzo bardziej podoba ale i tak gram w lola... dlaczego? Bo w lola gram od 2k12, kolega mnie namowil. Wtedy doty2 nie bylo (albo byla beta). Potem jeden z moich kolegow mial klucze do doty i chcial mi je dac a ja nie skorzystalem opierajac swoja opinie na ludziach ktorzy grali w lola i wypowiadali sie o docie wiadomo jak (to byl moj najwiekszy blad bo nawet nie widzialem doty na oczy a juz stwierdzilem ze to gowno...) Jakis rok temu postanowilem zagrac sobie w dote i bardzo mi sie spodobala. Ale bylo juz za pozno. Za duzo czasu poswiecilem lolowi zeby go zostawic, chociaz ostatnio zaczalem pogrywac sobie czesciej w dote (ale umiem grac tylko TA, inne postacie mi nie podchodza albo po prostu nie znam tych ktore by mi sie wpasowaly :( )

tldr nie przenioslem sie na dote bo stracilem za duzo czasu w lolu i szkoda mi to wszystko rzucac (i tak dota>lol)

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Jak prawie wszyscy wyżej - znajomi. Dałam szansę docie, pobrałam, zagrałam i jakoś mnie nie przekonała. Nie lubię się przerzucać z gry, którą całkiem dobrze znam, na podobną, ale jednak inną. :D

­

c:

Opublikowano

Ja np. kocham brak nieprzewidywalności w Docie, to sprawia że rozgrywka jest naprawdę unikalna, a nie 10 lat wojny tanków jak w lolu i ewentualnie adc zostanie dopuszczony na 2-3 strzały.
Schemat w lolu jest bardzo prosty co przestało mi sie podobać.
Mnie dota zauroczyła swoją szczegółowością, mechaniką która jest wręcz genialna i pomysłowa + voice chat, który gdy ludzie są chętni do kooperacji jest szalenie pomocny.

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

W lola zaczynałem grę bo dostałem się do zamkniętych testów i od razu spodobał mi się ten gatunek proste, zabawne, przystępne, a nie jak Dota w której było dużo itemów mało wyjaśnień. Po roku zaczęła się gra w obie moby naraz i tak jak Ty mówisz serio przydaje się granie w lola/smite, a potem w Dotę bo przechodzi coś co bym nazwał już skillem łatwiej się gra szybciej wszystko przychodzi w lolu na eune skończyłem z d2 przez obowiązki w szkole i ogólny brak czasu (tak ludzie jest coś lepszego od grania D:, BA! Nie są to dzikie seksy!) Według mnie Lola można jako wstęp do Doty traktować chociaż nie do końca bo w drugim łatwo się pozbyć many/zdrowia przez samego siebie (przykład sposób ataku wież jest inny) 

Opublikowano

Bo bardzo szybko wbiłem d1 i nie chciało mi się przerzucać na inną mobę, skoro w lola gram na wysokim poziomie. Poza tym w docie ciężej się odprężyć. SMITE jest dużo lepszy od doty IMO, w sumie postawiłbym go na 2 miejscu jeśli chodzi o gry typu MOBA.

Opublikowano

Do gry w lola namówili mnie znajomi i tak jakoś zostało. Z tego co wiem to dota jest trudniejsza i na pewno miałbym z nią problem (Jeżeli grałbym w nią zamiast ligi legend) bo nigdy wcześniej nie grywałem w żadne moby.

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...