Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Od czego zależy ranga po unrankedzie?

Varios_Awesome

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MPV, staty się nie liczą kompletnie w kazdym meczu powyżej 25killi i spadłem do LE było to jakieś 4 tyg temu.

Opublikowano

Staty się nie liczą? Kolega w supremie po 11 przegranym meczu spadł dopiero, bo w każdej grze otwierał i miał +30 killi. Do porównania jak ja miałem 1-2 słabsze mecze na globalu typu 5/15 to spadałem zazwyczaj, chyba że wcześniej wygrywałęm dużo.

Opublikowano

Ranga po unrankedzie zależy przede wszystkim ile masz meczy wygranych a ile przegranych.

10 na 10 meczy wygranych to maksymalnie LEM.

Po każdym meczu są naliczane pkt. ELO których nie widać normalnie bo są zapisane w systemie.

Ilość zdobytego ELO zależy od rund w meczu.

Jeśli wygrasz 16:0 to dostaniesz ich więcej niż miałbyś wygrać np. 16:14.

Prosto mówiąc im szybciej wygrasz mecz tym szybciej wbijesz range ;)

Opublikowano

Kolega wyżej też ma rację im więcej wygrasz tym dostajesz więcej 'ukrytych' punktów. Tak samo jak wbijanie rangi, szybciej wbijesz robiąc max 16-5 niż np 16-14 bo dostajesz dużo więcej punktów. Trzeba dodać że najbardziej się liczy pierwszy mecz, bo po nim już dobiera Ci jako tako poziom, czyli jeśli jesteś smurfem z jakieś wysokiej rangi to powinieneś zrobić dużo killi, mvp raczej się same zrobią przy zabijaniu no i wygrać jak najwyżej nie oddawając nie potrzebnie rund za darmo. Gorzej jak po prostu będziesz miał słaby mecz albo Cie wyrzuci czy coś to w następnym meczu będziesz grał z jakimiś silverami/ goldami max.

Opublikowano

Aby awansować musisz wbijać jak najwięcej punktów MVP w każdym meczu. Dobrze jest też gdy otwierasz tabelę z zabójstwami. Kilka razy już się o tym przekonałem.

Opublikowano

Niestety jest tak że w każdym meczu ktory wygralem, otwieralem ale nie zawsze mialem duzo mpv... ostatni np. Mialem tylko 1 mpv a 38 zabójstw na goldy 4. Jakis typ z teamu pake zaplantuje i on ma mvp, w ennemy teamie wybije moich 3 a ja zabije tylko dwóch i mpv tez pojdzie sie walic... ciężkie te czasy :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...