Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputr się sypie :/

czao1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano mam mały problem z pc-tem polega on na dosyć widocznych ścinach.

Problem odkryłem ok 2 mies temu sytuacja wyglądała następująco : Grałem ze znajomymi w Cs:GO gra chodziła płynnie w każdej sytuacji czy pc biegał od 10 min czy od 12 h następnie zauważyłem że pc się zacina sam z sb czy gdy wchodzę na neta czy gdy siedzę i gram bez użycia neta.

Pc czasami ma lepszy raz gorszy dzień tzn raz gdy go włączę lagi są odczuwalne na samym starcie gdy chcę włączyć internet a np 1-2 h później(często w tym czasie przez lagi muszę go restartować) działa bardzo płynnie grać można bez problemu. Zawsze jednak widoczne lagi są przy oglądaniu filmów czy to na yt czy na innych portalach. Mój sprzęt co prawda ma już kilka ładnych lat za sobą ale takich akcji jeszcze nie robił.

Mój sprzęt to :

Płyta główna : ASUS m5a78l-le

Procesor : AMD Athlon II X2 250 3.0GHz

Karta Graficzna : Geforce gtx 750 ti

Ram: 4GB

System win 7x64

Ktoś ma jakieś rady co może za to odpowiadać ?

Opublikowano

Może masz wysokie temperatury na CPU/grafice?
Profilaktycznie bym wszystko przeczyścił. Sprzęt nie lubi kurzu.

Jakiej przeglądarki używasz? Np. Chrome standardowo używa akceleracji graficznej i może być tak że grafika jest winna a nawet przeglądarka jej używa.

Załóżmy że grasz, jest ok, po 1h zaczynasz mieć lagi. Czy jak masz lagi i wyjdziesz z gry to po odczekaniu kilku minut bez włączonej żadnej aplikacji komputer wraca do zdrowia czy nadal laguje?

Opublikowano

Niezaktualizowany jakiś sterownik?
Na swojej maszynie miewałem taki problem, że musiałęm resetować i raz działało jak chciałem raz nie. Okazało się, że wadliwy był sterownik intela ^^

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

Więc tak jak napisałem to nie jest wina przeglądarki a sprzęt był czyszczony ok tydz temu. Sterowniki mam najnowsze a w grach raz jest tak że od samego wejścia odczuwalne są lagi a raz jest tak że gram kilka min jest lekka ścinka a następnie lag odpada i gra chodzi płynnie. Ostatnio też zauważyłem że po pewnym czasie(ok30-40 min) wyskakuje mi informacja że program engine przestał działaś  co po akceptacji tej informacji na chwilę  daje lepszy efekt. Czekam na inne podpowiedzi.

Opublikowano

Masz zalety Windowsa, syf  :lenny: Czyszczenie go z wirusów, malware, adware itp. jest jak grzebanie w gównie, moim zdaniem najszybszym i najmniej wymagającym myślenia rozwiązaniem problemu będzie format. Utwórz sobie drugą partycję, wrzuć tam to co Ci potrzebne i voila  :yay:.

apple.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...