Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z zainstalowaniem hamachi i programow

RoZZei

Pytanie

Opublikowano

Witam mam problem 

Po ostatnim ataku wirusów na mój komputer postanowiłem ze nie będę robił format.

Zbotowalem płytkę CD i nagrałem na nią Kaspersky Rescu disck 10(czy jakoś tak)

I teraz gdy chce zainstalować hamachi lub jakiś program o rozszerzeniu .msi wyskakuje mi coś takiego

,,Administrator skonfigurował założenia systemowe aby zapobiegliby tej instalacji,,

No i teraz zwracam się do was co mogę zrobić by móc zainstalować cokolwiek.

PS. dodam ze Nie mogę uruchomić instalacji ze strony administratora (chociaż nim jestem)mam tez dodatkowe opcje takie jak Napraw Odinstaluj i Rozwiąż problem ze zgodnością. NA te opcje nie reaguje komputer

PS2. A jeszcze jedno co jakieś 30-40min komputer mi się resetuje lub wywal BLUE SCREEN'a żadnego nowego sprzętu nie instalowałem (no chyba za VirtualBox możne to przez niego)

zwi17b.jpg                   NeverBeAlone

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Aranthor

Może przeinstalowanie systemu rozwiąże problem, jaki będzie najlepszy dla mojego kompa pod względem gier jak i wydajności .

Opublikowano

Resetowanie się systemu może być powiązane z przyczyną wystąpienia BSODa. Teraz, gry system normalnie uruchamia się w trybie awaryjnym, udostępnij trzy najnowsze pliki z folderu C:\Windows\Minidump.

Opublikowano

Przejdź do:

Zasady zabezpieczeń lokalnych (Windows + R -> secpol.msc) -> zasady sterowania aplikacjami -> AppLocker.

Usuń wszystkie reguły dla plików wykonywalnych oraz dla instalatora Windows.

Opublikowano

@kamil2321

Jest taka sprawa ze juz nie sprawdzę tego blue screen bo teraz to nawet komputer nie chce się włączyć bo die resetuje nawet podczas startu Windowsa gdy jest ta muzyka uruchamiania to do połowy jej i yeb reset tak samo jak normalnie chce zobaczyć jakąś stronę yeb reset nic nie robię reset

Opublikowano

@kamil2321

Jest taka sprawa ze juz nie sprawdzę tego blue screen bo teraz to nawet komputer nie chce się włączyć bo die resetuje nawet podczas startu Windowsa gdy jest ta muzyka uruchamiania to do połowy jej i yeb reset tak samo jak normalnie chce zobaczyć jakąś stronę yeb reset nic nie robię reset

Hm a to ciekawe, no nic więc tak masz płytę jakąś z windowsem? 

Jak tak to nagraj windowsa drugiego na osobnej partycji i zobaczymy czy to wada dysku czy windowsa ;p

Lecz z tego co teraz mi tu napisałeś stwierdzić mogę że bardziej coś z windowsem nie halo niż z sprzętem :P

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

I poszedłem zrobić sobie kawkę patrze a tu yeb reset RESET RESET!

Kolejnym elementem, który nie występuje w trybie awaryjnym, jest autostart programów. W oknie konfiguracji systemu odznacz wszystkie programy uruchamiane wraz z systemem. Restart komputera nie nastąpi, jeśli jeden z tych programów go powodował.

Opublikowano

Upewnij się, że system zapisuje mały zrzut pamięci w ustawieniach:

System (Windows + break) -> zaawansowane ustawienia systemu -> uruchamianie i odzyskiwanie -> ustawienia.

Pliki mogły także zostać usunięte przez jakiś program do czyszczenia systemu (np. CCleaner). Poczekaj na następny BSOD i wtedy udostępnij zrzut pamięci.

W konfiguracji systemu (Windows + R -> msconfig) wyłącz wszystkie nie-windowsowe usługi, uruchom komputer w normalnym trybie i napisz, czy nadal występują samoistne restarty.

Opublikowano

jaki będzie najlepszy dla mojego kompa pod względem gier jak i wydajności .

Ogólne porównanie wydajności systemów można przedstawić w następujący sposób:

Windows 10 >= Windows 8(.1) > Windows 7

W Windows 8 jest zauważana poprawa wydajności (również w grach) w stosunku do Windows 7. Pomiędzy Windows 10 a Windows 8 nie ma już tak dużej różnicy w szybkości działania systemu, jednakże najnowszy system Microsoftu obsługuje DirectX12, więc grając w gry korzystające z tego API, można doświadczyć wzrostu wydajności.

Opublikowano

@Aranthor

A wiec tak zrobilem co to napisałeś i włączyłem kompa normalnie i teraz tak

System sie normalnie włączył wszystko się załadowało (mam tu na myśli ESETA)

I poszedłem zrobić sobie kawkę patrze a tu yeb reset RESET RESET!

Nadal to samo tylko za drugim razem kliknołem myszka i reset

EDIT:

A własnie sprawdziłem płytę główna i wszystko gra tak samo pozostałem i zdziwiło mnie tylko to ze jakiś dziwny odgłos dobiegajacy  przy dysku twardym  a mianowicie taki tykanie

Opublikowano

@Aranthor

Własnie w trybie awaryjnym nie, ale jak sprawdzałem konflikty miedzy sprzętem i sterownikami to nic nie pokazało.

Ps. a jakby komuś były potrzebna specyfikacja komputera to proszę

Procesor:

Intel Dual-Core E5400 2.7GHz 2-rdzenie

Karta Graficzna:

Zintegrowana

Intel® G41 Express Chipset

Pamieć ram:

G.Skill DDR2 4gb (MHZ)

Zasilacz:

Modecom FEEL2 400W(tak wiem czarna lista ale chyba na siedzenia w internecie wystarczy)

Płyta Glówna:

AsRock G41C-VS(najgorsze to jest to ze jak chce podłączyć kartę graficzna ta nvidia gt 9600 to jest za male to PCI-E)

Chipset LGA 775

System operacyjny:

Windows 7 Ultimate 64bit

Opublikowano

Witam mam problem 

Po ostatnim ataku wirusów na mój komputer postanowiłem ze nie będę robił format.

Zbotowalem płytkę CD i nagrałem na nią Kaspersky Rescu disck 10(czy jakoś tak)

I teraz gdy chce zainstalować hamachi lub jakiś program o rozszerzeniu .msi wyskakuje mi coś takiego

,,Administrator skonfigurował założenia systemowe aby zapobiegliby tej instalacji,,

No i teraz zwracam się do was co mogę zrobić by móc zainstalować cokolwiek.

PS. dodam ze Nie mogę uruchomić instalacji ze strony administratora (chociaż nim jestem)mam tez dodatkowe opcje takie jak Napraw Odinstaluj i Rozwiąż problem ze zgodnością. NA te opcje nie reaguje komputer

PS2. A jeszcze jedno co jakieś 30-40min komputer mi się resetuje lub wywal BLUE SCREEN'a żadnego nowego sprzętu nie instalowałem (no chyba za VirtualBox możne to przez niego)

Okej, co do blue screena to tam jak wywala błąd jest taki kod zaczynający się od 0x czasem 0c a rzadziej 0f no i jakbyś go spisał i mi dał to bym w mig Ci powiedział dlaczego pojawia się blue screen.

Co do zainstalowania to jeśli chcesz szybko coś sobie teraz zainstalować to zrób nowe konto z prawami administratora i później wyloguj się no i zaloguj się na nowe konto, które stworzyłeś i sobie zainstaluj.

Co do naprawy na aktualnym koncie adminie, zajmie to troszkę czasu, więcej niż stworzenie drugiego administratora, co do użytkowania na kompie, ja tam polecam wszystko robić na zwykłym użytkowniku a podczas instalowania czegoś to wystarczy wpisywać te hasło do adma a dlaczego ja tak polecam? bo w sumie bezpieczniej jest jak np. ma się rodzeństwo i mają dostęp do kompa to będą mieli możliwość korzystania bez instalowania albo jak przeglądasz neta i coś chce się "samoczynnie" zainstalować to nie zainstaluje się bo ograniczenia ^^ w typie wirusów malware się przydaje takowa opcja ale cóż.

Pozdrawiam. 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...