Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[GHS]Lagi na MP / GTX 960M

zydek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki oto problem z grą Call of Duty Ghost.

Gra śmiga na ultra na single player, natomiast na multiplayer co jakiś czas zdarza się zacinka na ok 5 sekund, czasami dlużej, probowalem zmiany ustawien graficznych , lecz to nic nie daje, na wszystkich ustawieniach jest to samo.

Moje parametry :

Laptop Lenovo y70-70
win 10

16 GB ramu

GTX 960M

Intel® Core i7-4720HQ CPU @ 2.60Ghz (8Cpus), `2.6 Ghz
DirectX 12

Czy może​ być to wina internetu? Nie ukrywam,że łacze mam wolne. Ale w innych grach wysoki ping objawia się poprzez "teleprotowanie" po mapie a w końcu DC

Bardzo prosiłbym o pomoc

Opublikowano

CoD: Ghosts - Multiplayer może nie działać dobrze na win 10, bo nie wszyscy producenci "przekładają" swoje gry na w10. <.<

Opublikowano

Czyli nie jest to wina internetu, lecz optymalizacji? nie da sie z tym nic zrobic? tylko wrocic do win 7/8?

Czyli nie jest to wina internetu, lecz optymalizacji? nie da sie z tym nic zrobic? tylko wrocic do win 7/8?  Call of Duty Mw3 działa bez problemu na win 10

Opublikowano

wpisz w konsolę /cg_drawfps 1 i zobaczy czy te ścinki są spowodowane słabym sprzętem czy może pingiem.Spróbuj jeszcze jeśli jest taka opcja na win 10 wejść w menedzer zadań znajdź swoją gr i ustaw piorytet na normalny.

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano

Dobra.

jako iż nie gram dużo w cod,a to sorry czemu kupujecie jakiegoś laptopa DO GIER! zamiast pc? troche nonsens :) jezeli chcesz kupic ,,laptopa gamingowego'' to kup alienware albo msi

Opublikowano

Parametry komputera są bardzo dobre według mnie gra ma ustawiony za wysoki piorytet bo na takim komputerze to ty spokojnie pograsz w Wiedźmina 3 na Ultra.Możliwe też że masz niestabilne łącze internetowe

Opublikowano

Ponieważ PC nie zabiorę wszędzie ze sobą, laptop jest praktyczniejszy - może nie wydajniejszy, ale praktyczniejszy. Poza tym parametry mojego laptopa są zadowalające. RyXeL masz racje - tak też chodzi - a co do Ghosts.   Gra ma male wymagania, lacze 30mb/s stabilne, wydaje mi się,ze wina lezy w systemie windows 10, tez tak uważasz?

@@@EDIT :   Na normalnym priorytecie - "scinki" wystepuja dużo rzadziej , natomiast jest odczuwalny spory spadek FPS

Jest tu kilka porad co to zoptymalizowania fps`ów, ale niestety po angielsku

Nie potrzebuje optymalizacji bo na ultra grafice, zużycie PC wynosi nawet nie 20 %

Opublikowano

To też jest możliwość że to system,gdy gra wychodziła pamiętam że były problemy z optymalizacją nie wiem jak teraz ale możlie że sobie nie radzi na win10.Jeśli ci nie zależy na tym windowsie to wróć do 7 albo 8.Ale spróbuj jeszcze ten piorytet zmienić jeśli jest taka możliwość w windowsie 10 przez manager zadań.Problem masz podobny do mojego ale ja miałem coś takiego z MW3 i zmiana piorytetu pomogła.Jeśli nic nie zadziała to niestety dla mnie to wina windowsa

Opublikowano

Zmiana priorytetu pomogla tylko tak,ze zacinki wystepuja rzadziej, ale troszke spadaja fps odczuwam. Wydaje mi sie takze ze to wina win 10, a to 7/8 nie wroce, poniewaz minal miesiac ;/

Opublikowano

Nie posiadasz płyty z windowsem 7?Ta strona piractwa nie popiera ale tak na boczku to ci radzę abyś pobrał z torrentów.Co do problemu to niestety nic już więcej nie zrobisz trzeba wrócić do starszych systemów a też powiem ci że wiele deweloperów nie będzie robić gier na windows 10 ze względu na polityke microsoftu związaną z tym wydaniem windowsa

Opublikowano

Nie posiadam, bo laptop mial wgrany system win 8.1 bez plyty. a byla darmowa aktualizacja do 10.   Ale nowsze gry powinny juz byc robione pod 10 ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć. niestety mam ten samproblem. tylko sprze Asus g771. NIestety każdy kod laguje. nie zależnie od ustawiania priorytetów, zmiany maxpakets i fps. Oraz zmiany rozdziali itd. Próbowalm również win 7 i win 10. Wszystko na dysku ssd.

Czy ktoś ma jakiś pomysł?

Opublikowano

Cześć. niestety mam ten samproblem. tylko sprze Asus g771. NIestety każdy kod laguje. nie zależnie od ustawiania priorytetów, zmiany maxpakets i fps. Oraz zmiany rozdziali itd. Próbowalm również win 7 i win 10. Wszystko na dysku ssd.

Czy ktoś ma jakiś pomysł?

Podaj specyfikacje PC/Laptopa.

I od razu powiedz czy to PC czy może Laptop :)

Opublikowano

Podaj specyfikacje PC/Laptopa.

I od razu powiedz czy to PC czy może Laptop :)

ASUS 71jw ( niestety lapek ) tak wiem, lapki nie są do grania ale innego wyjścia nie było.

i7 4720 HQ, 2,6-3,6

Ram 8 GB

nv-960m

ssd 250

hd 1T

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...