Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z niedziałającym Forge podczas próby uruchomienia.

MrSkunks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem po zainstalowaniu forge MC nie uruchamia sie. Nawet nie wyskakuje okienko z  gra. Nie wiem moze to ja jestem takim idiota ze nie umiem zainstalowac dlatego zapytam tez czy ktos zrobi mi prosta paczke modow?

Chcialbym zeby znalzlo sie tam:

Minimapa

NEI

Botania

DivineRPG

Applied Energistics 2 

Logistic pipes

Bibliocraft

Computercraft

Openblocks

(jezeli ktos zna jeszcze jakies ciekawe mody niech doda tylko zeby nie bylo za duzo modow technicznych poniewaz juz mi sie przejadly :p)

Nie wiem czemu napisalem w tym dziale bylbym wdzieczny jesli ktos moglby przeniesc :p

Opublikowano

Ja dziś tak miałem wystarczyło zmienić jvm argument na taki:

-Xmx6G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn512M -XX:MaxPermSize=512M

Jeżeli nie masz tyle ramu to liczbę koloru cyjanowego zmień na mniejszą ewentualnie liczby koloru limonkowego na 128 lub 256.

Opublikowano

Tak wyglada ostatni LOG

[14:46:51] [main/INFO]: Setting user: vvirooz
[14:46:51] [main/INFO]: (Session ID is token:-:9f623c13-d137-4121-8e22-28b47729be37)
[14:46:52] [Client thread/INFO]: LWJGL Version: 2.9.1
[14:46:54] [Client thread/INFO]: Reloading ResourceManager: Default
[14:46:54] [sound Library Loader/INFO]: Sound engine started
[14:46:55] [Client thread/INFO]: Created: 512x256 textures/blocks-atlas
[14:46:55] [Client thread/INFO]: Created: 256x256 textures/items-atlas
[14:46:57] [Client thread/INFO]: Stopping!

A tu jeszcze LOG z konsoli z launchera:

Attempting to download C:\Users\User\AppData\Roaming\.minecraft\versions\1.7.10-Forge10.13.4.1448-1.7.10\1.7.10-Forge10.13.4.1448-1.7.10.jar for job 'Version & Libraries'... (try 5)
java.lang.RuntimeException: Server responded with 403
at net.minecraft.launcher.updater.download.EtagDownloadable.download(EtagDownloadable.java:48)
at net.minecraft.launcher.updater.download.DownloadJob.popAndDownload(DownloadJob.java:112)
at net.minecraft.launcher.updater.download.DownloadJob.access$000(DownloadJob.java:15)
at net.minecraft.launcher.updater.download.DownloadJob$1.run(DownloadJob.java:94)
at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Unknown Source)
at java.util.concurrent.FutureTask.run(Unknown Source)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(Unknown Source)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(Unknown Source)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

Job 'Version & Libraries' finished with 1 failure(s)!

Opublikowano

@Aranthor

Ten problem jest z kazdym launcherem (mam non-premium), w ktorym nie ma wgranych modpackow. Wgrywanie reczne juz gotowych paczek tez nie dziala. Dzialaja jedynie paczki z takich launcherow jak FTB, ATLauncher itp.

Opublikowano

Przejdź do folderu .minecraft\libraries\net\minecraftforge\forge\1.7.10-10.13.4.1448-1.7.10. Jeśli jest pusty, pobierz ze strony Forge'a wersję universal (10.13.4.1448), usuń z jej nazwy końcówkę -universal (plik ma się nazywać forge-1.7.10-10.13.4.1448-1.7.10.jar) i wklej do pustego folderu. Jeśli launcher będzie posiadał lokalną wersję pliku, nie będzie jej musiał pobierać.

Opublikowano

Folder nie jest pusty i to jest problem mam tam plik o nazwie forge-1.7.10-10.13.4.1448-1.7.10 ale zaraz sprobuje podmienic i jak sie uda dam edita :p

Niestety nie dziala jednak zauwazylem jedna rzecz w folderze versions nie ma pliku JAR. Znajduje sie tam tylko plik z formatem .json. Czy to moze byc przyczyna? Jesli tak to co tam wkleic? Sam zbytnio sie nie znam wiec nie wiem co mam tam wkleic.

Opublikowano

Niestety nie dziala jednak zauwazylem jedna rzecz w folderze versions nie ma pliku JAR. Znajduje sie tam tylko plik z formatem .json. Czy to moze byc przyczyna?

Nie, w folderze wersji ma być tylko plik json.

Nie wiem, na jakim launcherze non-premium uruchamiałeś grę, ale sposób podany przeze mnie w poście #13 działa na Shiginima Launcher v2.000 - program po wykryciu lokalnej wersji Forge'a nie pobiera jej ponownie.

Opublikowano

Mam launcher Shiginima tylko ze starsza wersje zupdatuje po szkole i dam edita :D

LOOOL napisalem bratu SMSa zeby zupdatowal i co? i dziala xD Wielkie dzieki na prawde nie spodziewalem sie ze to moze byc powodem bledu :D 

Mozna zamknac temat :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...