Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Corsair Scimitar MMO Mouse

Ayisha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Nie zakładam tematu w dziale sprzęt ponieważ chce zachować luz w rozmowie
Niedawno zamówiłem nowe dziecko firmy Corsair, a mianowicie mysz Scimitar MMO Mouse.
Będzie to (gdy tylko wejdzie w obieg) konkurencja dla Razer Nagi oraz Logitecha G600.

Pod względem parametrów całkowicie deklasuje konkurentów.
Pare lat użytkowałem razer nagi, przerzuciłem się nad model z 2014, który psuł sie średnio co 3
miesiące więc muszę powiedzieć, że powiew świeżości na rynku myszek jest dla mnie wybawieniem

tym bardziej, że nie umiem grać w MMORPG bez klawiatury pod kciukiem.

Co myślicie nt tego potwora?
Koszt myszy to ponad 450zł

intro-mouse-large.jpg

Jakich wy używacie myszek do grania w MMORPG?
Stawiacie na prostotę czy nowatorski design i miliony funkcji dodatkowych?

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

Dla mnie sprzęt musi wystarczać na długo i powinien dobrze leżeć w dłoni. Nie zależy mi na miliardach (bez)użytecznych funkcji, których i tak pewnie nie wykorzystam. Osobiście korzystam z logitecha G502 i klawiaturki G105. Jeśli chodzi o myszke to nie przeżyłbym bez 2 programowalnych przycisków pod kciukiem na myszce, których zawsze używam do przerzucania stron.

Jeśli chodzi o kolorystykę tego corsaira to według mnie żółty, fioletowy, czerwony (oświetlenie przycisków po boku) i niebieski w ogóle do siebie nie pasują. 

Nie znam parametrów tej myszki ani nie wiem jak się trzyma, więc nie będę się zbytnio na jej temat wypowiadał, bo imo komfortowe ułożenie dłoni na myszce to chyba najważniejszy element drogich myszek, o którym często niektórzy zapominają.

9La1rOf.gif

Opublikowano

Dla mnie najlepsza myszka to zwykła myszka, klawiatury itp. tylko mi przeszkadzają.

Konkurencją na pewno stanie się i to konkretną a sama myszka ma fajną kolorystykę i nie wygląda na taką, która psuje się po trzech miesiącach.

Opublikowano

co to k***a jest, te przyciski to wygldaja jakby wyjeli je z telefonów w budkach telefonicznych XDD używam teraz zwykłem, ale jakies 2-3 dodatkowe przyciski by mi sie sprzydały, to to na zdjeciu jest przesada, byłoby to dla mnie raczej niewygodne + randomowo by mi sie te przyciski wciskały znajac zycie

max na myszke mógłbym z 250 zetka dać

ae1d1005fe.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...