Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 1500zl do Gier .;)

Quakoss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pomoglibyscie mi w zlozeniu komputera do gier, generalnie to chodzi mi o to bym mogl grac w Cs Go, Gta 5 i w Diablo w sumie wystarczy mi . Zeby te gry chodzily dobrze i sie nie ciely, jest taka mozliwoac ? Z gory dziekuje . ;)

Opublikowano

Czy komputer musi być nowy  (czy niektóre części mogą być używane)? Oraz, czy masz jakieś części ze starego komputera (jeżeli masz np. dysk to już jest 200zł do przodu)?

Ja bym nalegał na używki, bo możesz mieć spokojnie wtedy GTA5 na wysokich. R9 280x używana to koszt 700zł (http://allegro.pl/okazja-sapphire-dual-x-r9-280x-i5705436865.html

Do tej grafiki proponował bym nie inwestować w i5 4-generacji. Tylko w 2-generację, czyli i5-2500k (pod OC delikatne) i dobrą płytę główną. Do tego (nowy) ram (proponuje HyperX Savage 8GB CL9 1600MHz z obsługą XMP (możliwość podkręcania ramu), dysk (jeżeli trzeba), zasilacz (nowy antec 500W powinien dać radę, lub używany OCZ), obudowa (ponieważ masz mały budżet więc nie wydawałbym więcej niż 150zł na nią).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Czy komputer musi być nowy  (czy niektóre części mogą być używane)? Oraz, czy masz jakieś części ze starego komputera (jeżeli masz np. dysk to już jest 200zł do przodu)?

Ja bym nalegał na używki, bo możesz mieć spokojnie wtedy GTA5 na wysokich. R9 280x używana to koszt 700zł (http://allegro.pl/okazja-sapphire-dual-x-r9-280x-i5705436865.html

Do tej grafiki proponował bym nie inwestować w i5 4-generacji. Tylko w 2-generację, czyli i5-2500k (pod OC delikatne) i dobrą płytę główną. Do tego (nowy) ram (proponuje HyperX Savage 8GB CL9 1600MHz z obsługą XMP (możliwość podkręcania ramu), dysk (jeżeli trzeba), zasilacz (nowy antec 500W powinien dać radę, lub używany OCZ), obudowa (ponieważ masz mały budżet więc nie wydawałbym więcej niż 150zł na nią).

Jak pod delikatne oc, to niech bierze i5 2300/i5 2400.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Moje parametry komputera , powiedzcie co jeszcze jest w stanie użytku do nowego komputera .

Procesor; ; Intel Core Duo  CPU Q9300 2,5GHz 2.50GHz 

Ram ; 4GB 

Karta graficzna ; NVIDIA Gforce 9800 GT 

Wiecej nie wiem co wam napisac 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...