Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Priv Kalonline Co I Jak ...

szeju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Zamierzam zrobic prywatny serwer kalonline...

Ale mam pare waznych pytań i jedna prosbe

pytania:

1.jezeli zrobie priva jak sie robi konto ?

2.da sie zrobic za free 24/7 ?

3.Gdzie najlepiej taki sserwer opublikowac ?

4.czy przy robieniu priva duzo problemów / bledów wystepuje ?

prosba :

Prosilbym was ote 2 pliki bo nigdzie nie moge znalezc ;/

-MSSQL 2000

-KalOnline Client Eng

4608.png
Opublikowano

@google.

a co do pytań.

Utrzymać priv to nie dzieło. Tylko musisz dbać oto. Wiekszosc pada po tygodniu.

Opublikować na

http://topofgames.com/index.php?cat_id=60

Konta robisz przez specjalny program . (Później podam nazwe )

.

Opublikowano

Konta na localhoscie tworzysz programem KOAM, ale to marne rozwiązanie jeśli serwer ma dla wszystkich (KOAM nadaje się jeśli tworzysz konto tylko dla siebie). Musiałbyś za każdym razem tworzyć nowe konta dla graczy co na dłuższą metę jest męczące (wątpię żeby gracze chcieli czekać aż jakiś admin im stworzy konto, prędzej wybiorą inny serwer). Czyli pozostaje tworzenie kont przez stronę internetową :P

Teoretycznie gotowe skrypty znajdziesz na necie ale jakby nie patrzeć jakieś pojęcie o webmasteringu też trzeba mieć (html, php, css). Z gotowych nie korzystam (bo piszę je sam xD), także musisz sobie poszukać.

Co do otwarcia serwa 24/7 za free...

hmm dobre pytanie, jeśli jesteś w stanie zostawić swojego kompa odpalonego na dłuższy czas (czyt. parę miesięcy) to czemu nie (zaznaczam że mogą być problemy z lagami jeśli masz słabego neta), ale osobiście polecam wykupić roota (płacisz, masz dane do połączenia z rootem instalujesz tam serwa i masz spokój).

Czy jest dużo problemów?

Nie, jeśli wiesz co robisz :P Nie ma się co oszukiwać na początku musiałbyś trochę pogrzebać przy plikach serwerowych zanim zaczniesz tworzyć serwer (najlepiej jest zacząć od tutoriali - pełno tego na necie).

Od razu zaznaczam że samemu ciężko Ci będzie stworzyć serwer bo raczej grafiki, strony internetowej i serwera sam nie zrobisz (chyba żebym się mylił :D)?

No i na koniec

Mam nadzieję że za bardzo Cie nie zniechęciłem xD

Pamiętam jeszcze swoje początki kiedy to się zastanawiałem parę godzin "czemu to nie działa?!", ale z czasem było już lepiej ^^

sign.png
Opublikowano

Żeby stworzyc wlasny priv ojojoj minimum 2 tygodnie stalej pracy . Zeby jakos dzialal. a tak samemu do pogrania mozesz odrazu sobie robic..;)

.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

siemanko, przeszukałem całe fotum, nie znalazłem dlatego pisze tu.

prosze o pomoc. potrzebuje jakiegoś aktualnego tuta jak zrobić własny serwer + pliki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...