Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Heavy drzewko

japroja1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chodzi o HT to wybór jest spory, zależnie od upodobań. Wolisz mobilność, pancerz, czy działo? Czego wymagasz od czołgu/linii?

Opublikowano

Jeśli chodzi o HT to wybór jest spory, zależnie od upodobań. Wolisz mobilność, pancerz, czy działo? Czego wymagasz od czołgu/linii?

A najlepsza jest linia do E5, bo raz że dobre czołgi a dwa że dyszka jest OP(ciekawe czy ją znerfią)

Opublikowano

Nie powiedziałbym że E5 jest op. DPS nie jest wyjątkowy, penetracja jak każda Xt, mobilność gorsza od 50b, pancerz jak pancerz, dzynkel na wieży i słabe boki. Linia jest dobra i przyjemna, ale nie nazwałbym E5 czołgiem OP.

Opublikowano

Nie powiedziałbym że E5 jest op. DPS nie jest wyjątkowy, penetracja jak każda Xt, mobilność gorsza od 50b, pancerz jak pancerz, dzynkel na wieży i słabe boki. Linia jest dobra i przyjemna, ale nie nazwałbym E5 czołgiem OP.

Ty chyba nie grałeś dawno w wota.

E5 jest teraz najbardziej wykorzystywanym i uniwersalnym czołgiem, bo buffie odbija coś typu is7

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Ty chyba nie grałeś dawno w wota.

E5 jest teraz najbardziej wykorzystywanym i uniwersalnym czołgiem, bo buffie odbija coś typu is7

Po jakim buffie? Chodzi o przerobienie na HD? Jest używany tak jak był. Zależy sporo od taktyki. Jest dobry i uniwersalny, ale to samo można powiedzieć o medach.

Opublikowano

Oczywiscie najbardziej uniwerstalny przyjmeny czolg to is 7 milo sie dobija do 10 poza is8 no i oczywiscie niedawno wyszla nowa linia japonskich czolgow ciezkich ktore tez sa dosc ciekawa:)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

IS4

1. Bardzo dobry czołg do Sidescrapu

2. Duża pula PW

3. Dobra Armata (Moim zdaniem lepsza niż w IS-7)

wystarczy lekko się skontrować i jesteś nie do przebicia

Opublikowano

Po jakim buffie? Chodzi o przerobienie na HD? Jest używany tak jak był. Zależy sporo od taktyki. Jest dobry i uniwersalny, ale to samo można powiedzieć o medach.

Po takim buffie że w dzień wejscia patcha nie mogłem przebić dolnej plyty 140stką... Dopiero potem ogarnalem gdzie strzelac dokladnie, garnek tez wiecej odbija, a DPS to co bys chciał?500?600? :D

Opublikowano

Po takim buffie że w dzień wejscia patcha nie mogłem przebić dolnej plyty 140stką... Dopiero potem ogarnalem gdzie strzelac dokladnie, garnek tez wiecej odbija, a DPS to co bys chciał?500?600? :D

Pancerz ma dobry, mobilność też ok, ale działo moim zdaniem op nie jest. Chyba najniższy DPS z HT (razem z 50b, który jednak ma magazynek). Nie mówię że czołg jest zły, bo tak nie jest.

Opublikowano

Szczerze takie pytania są męczące bo jaka osoba robi stricte jedną linie. Nic się już nie dzieje na tym forum poza pytaniami co lepsze co lepsze, albo co wybrać albo co zamontować.. No ile można, naprawdę.

signature.png

Opublikowano

Juri pls, jak nie wiesz to nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Przy przerobieniu na HD czołg odbija więcej, garnek ma o wiele lepszy pancerz, już nie wchodzi, jak patch temu. 

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Juri pls, jak nie wiesz to nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Przy przerobieniu na HD czołg odbija więcej, garnek ma o wiele lepszy pancerz, już nie wchodzi, jak patch temu. 

Dobra, ma lepszy pancerz, ale w 100% nieprzebijalny nie jest, do tego słabe boki. Patrz posty wyżej, nie zamierzam zmienić zdania. E5 to dobry czołg, ale nie op. Jest zbalansowany.

Opublikowano

Juri. widać ze mało sie znasz na e5 :> garnek bez golda prawie że nie do przebicia, dół dinga jak szalony a boki to kazdy czolg ma slabe ;>

Opublikowano

Juri. widać ze mało sie znasz na e5 :> garnek bez golda prawie że nie do przebicia, dół dinga jak szalony a boki to kazdy czolg ma slabe ;>

Nie twierdzę, że garnek E5 jest słaby, bo odbija, jednak nie jest nieprzebijalny. Po buffie przebijałem go takimi czołgami jak IS-7. Boki każdy czołg ma słabe? E-100, IS-4, IS-7, ew. Maus...

Opublikowano

Nie twierdzę, że garnek E5 jest słaby, bo odbija, jednak nie jest nieprzebijalny. Po buffie przebijałem go takimi czołgami jak IS-7. Boki każdy czołg ma słabe? E-100, IS-4, IS-7, ew. Maus...

Ty jesteś .. ;) Jeśli grasz jak pomidor to wiadomo ,że będziesz grał e100/is7 jednak E5 w dobrych rękach to miazga. A boki słabe to ma każdy czołg, co ty byś chciał mieć? 300 pancerza 3k życia i walić po 1000 ? ..

93240497497637605478.jpg

Opublikowano

Na boki starczy 220 peny.

Opublikowano

Na boki starczy 220 peny.

Teraz to skątuj ;). E5 ma ~75mm+gąski.

Pograłem tym chwile na teście, jest dobrym czołgiem, ale nie op. Nie wiem o czym my dyskutujemy...

Opublikowano

Teraz to skątuj ;). E5 ma ~75mm+gąski.

Pograłem tym chwile na teście, jest dobrym czołgiem, ale nie op. Nie wiem o czym my dyskutujemy...

Tak, pograj na teście bez załogi i ruskami, którzy jeżdżą na trzy razy R. Jest świetnym czołgiem.

Krótko mówiąc global>test.

Opublikowano

Tak, pograj na teście bez załogi i ruskami, którzy jeżdżą na trzy razy R. Jest świetnym czołgiem.

Krótko mówiąc global>test.

Uważam dokładnie tak samo test to co innego nikt się nie przejmuję statami itd + Pełno Pomidorów ,którzy myślą że kupią sobie te X to są niezniszczalni jeżdżą na 3 R .. 

A co do tematu właściwie to wszystkie HT są przyjemne chodzi mi o całe linie .

Jedynie nie polecam dla początkujących graczy USA, bo jednak najlepiej trzeba chodź trochę potrafić grać hull downem . ;)

93240497497637605478.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...