Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ROOT Huawei Y560 - L01

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak jak w temacie, chodzi o root mojego nowego telefonu. Nigdy roota nie robiłem, ale z poradników spróbowałem TowelRoota i Kingoroota i żaden nie zadziałał.

Kingoroot pracował z 40 minut i doszedł do 30% - po czym failed.   Towelroot - tutaj guziczek stał się żółty no i nic a nic się nie działo przez półtorej godziny, więc wyłączyłem. Jak mogę wykonać roota na

tym telefonie?    Z góry dziękuję.

Opublikowano

Odblokuj telefon u producenta najpierw, gdzieś był na necie kiedyś tutorial jak pisać i na jaki mail 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Odblokuj telefon u producenta najpierw, gdzieś był na necie kiedyś tutorial jak pisać i na jaki mail 

Gdybyś był tak miły i podał linka bo nie mogę znaleźć. Swoją drogą, to jest mus?

Opublikowano

Raczej tak, na stronie producenta chyba na forum tak pisało z danymi telefonu które należy podać . Traci się przy okazji  gwarancję. 

Inną opcją było wgranie odpowiedniego oprogramowania do konkretnego modelu i numeru serii 

First you will need your bootloader unlocked. You can get this by emailing Huawei
to get your unlock email Huawei on [email protected]

Send them a request for bootloader unlock with the following info:
Serial Number: under battery
IMEI: under battery
Product ID: call * # * # 1357946 # * # * to get it
Model: HUAWEI Y560-L01

Opublikowano

Dzięki, ale slyszalem ze jak pozniej zrobisz unroot a nie usunales aplikacji systemowych, to gwarancji ci nie zabiorą. Gdyby byla jakas mozliwosc oprocz tego, bylbym bardzo

wdzieczny.

Opublikowano

Gwarancje daje producent ze sprawnym bootloadere, skoro go odblokujesz nie ma żadnej możliwości go przywrócić do oryginalnego  chyba że w serwisie 

Bootloader można wgrać albo załączyć ale nie w taki sam sposób jak był w nowiutkim telefonie, nigdy nie odblokowanym. 

Opublikowano

Nie trzeba do roota odblokowac BL... Z tego co patrzylem, na razie nie da sie zrootować Twojego telefonu. W Kingo Roocie nie ma go w liscie kompatybilnych urzadzen. Możesz tez pobawic sie ze zmiana wartosci w towelroocie, ale watpie ze sie da. Ja bym poczekal, az dodadza tego Huawei'a do listy kompatybilnych urzadzen kingo, albo jakis bardziej "oficjalny" sposob na zrootowanie, bez odblokowywania BL.

Opublikowano

Sposób jest można użyć uniwersalnego tutorialu dla y300 , ale  musi poszukać odpowiednią wersję softu albo ją posiadać  ( jeśli a aktualizacje trzeba sobie obniżyć  do odpowiedniej wersji ) nie wiem jakiej , musi sobie sprawdzić albo poszukać i sprawdzać wersję softu sam .

Telefon jest kompatybilny z każdym programem rotującym w podobny sposób, problemem jest tylko zablokowany bootloader bez którego roota nie zrobi 

• 1 rok później...
Opublikowano

Wejdz w przeglądarkę i wpisz;king master root i kliknij na pierwszy link pobierz i na telefonie wlacz debugowanie zainstaluj aplikacje i urochom powinno podzialac albo innym sposobem poprzez program.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...