Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

mam laptop lenovo z windows 8.1 i nie moge znaleźć w biosie "Execute-Disable Bit Capability" powiem też ze bios nie ma zakładki advanced i przeszukałem go 3 razy i nie ma tego

Opublikowano

1. "Laptop lenovo" to żadna informacja - jaki konkretnie model?

2. Nie zadałeś żadnego pytania.

Za pomocą Windowsa możesz dogrzebać się do tych ustawień następująco:

Ten Komputer -> Właściwości -> Zaawansowane ustawienia systemu -> Zakładka Zaawansowane -> Wydajność (kliknij Ustawienia) -> Zapobieganie wykonywaniu danych

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

"Ten Komputer -> Właściwości -> Zaawansowane ustawienia systemu -> Zakładka Zaawansowane -> Wydajność (kliknij Ustawienia) -> Zapobieganie wykonywaniu danych" wiem byłem tam i próbowałem dodać program lecz nie da się bo wywala błąd:

Ten program musi działać z włączoną funkcją zapobiegania danych (DEP).Nie można wyłączyć
funkcji DEP dla tego programu.

potrzebuje wyłączyć "Execute-Disable Bit Capability" ponieważ potrzebuje użyć paru komend z serii bcdedit w cmd , jak te komendy wpisuje to wywala mi taki błąd:

An error has occurred setting the element data.
Wartość jest chroniona przez zasadę bezpiecznego rozruchu i nie można jej zmieni
ć ani usunąć.

proszę, tutaj masz zdjęcia MOJEGO BIOSA Z WERSJĄ LAPKA:

onjfk5.jpg

6l14qy.jpg

mja1q4.jpg

hr572b.jpg

uk1k7t.jpg

l807xe.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...