Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy stworzenie serwera ma obecnie sens?

Kacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry ;) Zastanawiałem się ostatnio, czy stworzenie serwera miałoby sens oraz czy mógłby on zaistnieć na tle większych tworów. ­Jeśli miałbym jakąś szansę to na jaką wersję oraz jaki tryb cieszy się największą popularnością? :)

Opublikowano

Miałoby sens, o ile masz pomysł na reklamę i sam serwer. P2W odpada, a ja w sumie dawno nie widziałem jakiegoś dobrego SkyBlocka. Proponuję Ci zrobić właśnie taki typ, jednak pamiętaj o dobrym rozplanowaniu ekonomii - bo bez tego skyblock nie jest już sobą.

Opublikowano

Obecnie wszyscy tworzą serwery z frakcjami więc taki skyblock mógłby cieszyć się dużym powodzeniem o ile poprowadzi go kompetentna osoba, mająca pomysł. W przypadku takiego skyblocka warto pomyśleć o urozmaiceniach jak np. skywars. Oprócz tego fajnie byłoby zobaczyć na takim serwerze menu do zarządzania wyspą w GUI jak również kilka schematów wysp. Problemem może być reklama, jednak jeżeli serwer będzie miał to "coś" to gracze sami się znajdą.

Opublikowano

Ja polecam postawić serwer minecraft lobby, skupiający kilka trybów w sobie - gracze na pewno się ucieszą i zawitają na serwer.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Dobry ;) Zastanawiałem się ostatnio, czy stworzenie serwera miałoby sens oraz czy mógłby on zaistnieć na tle większych tworów. ­Jeśli miałbym jakąś szansę to na jaką wersję oraz jaki tryb cieszy się największą popularnością? :)

jezeli chcesz aby twoj chat wygladal tak

albo tak (gdy zrobisz dla zuodzieji)

ogureczek123: chej
ogureczek123: kto sojus
ogureczek123: mam sky[e
skkf: nagrywam pszywitajcie jutube //fake
kapusta713: siema jutube
kuczacek: kto oglonda rezi
@antyblezur

Ja polecam postawić serwer minecraft lobby, skupiający kilka trybów w sobie - gracze na pewno się ucieszą i zawitają na serwer.

Ja tez polecam same lobby! To jest taka zabawa, ze glowa mala!

przegladam ten dzial i nie moge z beki XDDDDDDDDDD

Opublikowano

Zawsze ma sens, zastanów się skąd ta wątpliwość, skąd ten brak sensu, bo brak sensu jest bez sensu. Wystarczy zrobić coś dobrze, aby było dobrze. Trzeba próbować aby wiedzieć czy się uda. Zapewne serwery minigame cieszą się największą popularnością, później są serwery survival+gildie, a na samym końcu małe serwery, robione przez małych ludzi.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Hmm zdecydowanie ma sens, o ile jesteś zaangażowany, nie wymiękniesz i lubisz grę w troszkę młodszym towarzystwie. :) Sama chętnie zagrałabym na dobrym serwerze SkyBlock, który nie byłby jakiś specjalny prosty, tylko trzeba byłoby się napocić, by zdobyć, np. dirt. 
Jeżeli robiłbyś takie coś to liczę na info i życzę powodzenia. :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...