Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z XenoXMT2, zawirusowany czy nie?

sejmo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie.

Pobrałem dziś xenoxa i pokazało mi wirusa. W internecie wyczytałem, że są dwie grupy ludzi:

- jedna grupa uważa, że xenox jest zawirusowany i należy go usunąć i tam nie grać

- druga grupa uważa, że jest on w 100% bezpieczny i żadnego wirusa tam nie ma

Chciałbym się dowiedzieć, jak to w końcu jest. Kilka lat temu nie zwróciłem uwagi na tego wirusa i grałem normalnie

i w sumie nic złego się nie działo. Jednak teraz mam pewne obawy. Prosiłbym o wyjaśnienie osób grających na tym

serverze, czy jest on bezpieczny dla mojego komputera.

Pozdrawiam serdecznie :)

Opublikowano

Moim zdaniem ludzie zbyt ufają anty wirusom. Grałem na XenoX'ie i nic złego się nie stało , zresztą jak i u cb, więc jak lubisz ten serwer to graj. Jeśli był by rzeczywiście groźny wirus to serwera już by nie było, bo ktoś poszedłby na policje. Administratorzy serwera nie są raczej idiotami, żeby zabijać źródło dochodu... Po 3 w każdym cracku i dużej ilości serwerów prywatnych jest wykrywany wirus i nikt tym się nie przejmuje.

Opublikowano

Nie xenox nie ma wirusów grałem sporo na tym serwerze i nigdy nie miałem jakiś problemów. Po prostu niektóre anty wirusy wykrywają w aplikacjach zagrożenia (być może binka jest w jakimś sensie zabezpieczona).

Opublikowano

Wyczytałem, że wirusem, który podobno tam jest to Win32/Sality. Jest on wyjątkowo problematyczny, ponieważ ciężko go usunąć z komputera. Wyczytałem także, że XenoX pokazuje tego wirusa, ponieważ admin może mieć zainstalowanego w/w. wirusa i przeszedł on na klienta gry. Jesteście w 100% pewni, że klient gry jest "zdrowy"?

Opublikowano

Korzystam z Avasta. Jednak skoro jesteście w 100% zgodni co do clienta gry to dam serverowi drugą szansę. Dzięki wszystkim za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...