Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze skriptem i Umbaska

kolopolx7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem napisać skrypt który przy komendzie tworzy przedmiot o nazwie, enchancie i opisie pobranym z pliku tekstowego (Przy użyciu Umbaski) jednak po przeładowaniu skryptu wyskakuje mniej więcej taki błąd:

[20:17:37 ERROR]: '1 diamond sword' is not a number (rpg.sk, line 80: give 1 dia
mond sword of {_enchant1} named "%{_nazwa}%" with lore "%{_opis}%" to player')

Skrypt:

command /przywolaj [<text>]:
		trigger:
				if arg 1 is set:
						if arg 1 is "Smierc":
								set {_nazwa} to single value "name" get of "plugins/RPG/weapons/deadsword.yml"
								set {_opis} to single value "lore" get of "plugins/RPG/weapons/deadsword.yml"
								set {_enchant1} to single value "enchant1" get of "plugins/RPG/weapons/deadsword.yml"
								give 1 diamond sword of {_enchant1} named "%{_nazwa}%" with lore "%{_opis}%" to player

Plik z którego pobierane są informacje:

name: Miecz smierci
lore: SMIEEEERC
enchant1: sharpness 4

xKAm1xO.png

Opublikowano

Usun with lore bo tam jest błąd.

Nie wiem jak się robi lore. Sproboj lored lub and lore

Źle strzelasz, problem leży chyba w enchancie. Po usunięciu formułki "of {_enchant1}" komenda normalnie nadaje miecz nazwany tak jak w configu z opisem.

xKAm1xO.png

Opublikowano

Też próbowałem zrobić enchanty w skript.

Może poprostu daj sharpness np 15

tak to zawsze można, ale mi szczególnie zależy na tym aby wszystkie zmienne były pobierane z pliku .txt . Gdybym chciał robić to w stylu "set {_nazwa} to Miecz" to bym się nie pierdolił z umbaską że tak powiem.

xKAm1xO.png

Opublikowano

@kolopolx7 zrób samo enchant zamiast enchant1

To też nie zadziałało ale postanowiłem że zrobie to inaczej jednak tu kolejny problem. Dałem

options:
	e: sharpness 1

oraz

give 1 diamond sword of {@e} named "&f[&6%{_typ}%&f] &8%{_nazwa}%" with lore "%{_opis}%" to player

i wszystko ładnie tylko że teraz nie wiem jak zrobić żeby przy komendzie zamieniało zawartość {@e} na wartość pobraną z pliku. Niby przy kodzie:

set {e} to single value "enchant" get of "plugins/RPG/weapons/deadsword.yml"

nie wywala żadnych błędów jednak {@e} się nie zmienia. (kiedy wpisuje set {@e} to [...] wyrzuca błąd [20:56:27 ERROR]: 'sharpness 1' is not an entity type (rpg.sk, line 70: set {@e}

to single value "enchant" get of "plugins/RPG/weapons/deadsword.yml"') )

Potrafisz na to jakoś zaradzić ?

xKAm1xO.png

Opublikowano

Ustawienia options nie zmienisz chodzbys siedział przy tym 2 lata.

Options to opcja stała jej nie zmienisz. Zrób to w variables.

Variables:

(tab) e = "text"

Opublikowano

Set {e} to "{_costam}"

odkrywcze, nie powiem (ironia), ale po dodaniu tej linijki i tak enchantuje miecz na sharpness 1 które podstawowo jest wpisane w opcje {@e}

xKAm1xO.png

Opublikowano
variables:
    enchant = sharpness 4
command /przywolaj [<text>]:
	trigger:
		if arg 1 is set:
			if arg 1 is "Smierc":
				set {_nazwa} to single value "name" get of "plugins/RPG/weapons/deadsword.yml"
				set {_opis} to single value "lore" get of "plugins/RPG/weapons/deadsword.yml"
				give 1 diamond sword of {enchant} named "%{_nazwa}%" with lore "%{_opis}%" to player 

­

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...