Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sony xperia T3 się zwiesiła

ThozeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, tak jak w tytule zcieła mi się xperia i nie moge jej wyłączyć nic nie działa Power+ Przycisk głośności Stało się tak jak włączyłem gre nie pierwszy raz Fallout Shelter ;)

C:\Users\cyb3r_000\Desktop\zjdf81w.gif

Opublikowano

Fallout Shelter nie jest kompatybilny z xperią T3, bo nawet ja nie mogę jej pobrać ze sklepu play.

Masz ją z internetu pobraną? Z niezaufanej  strony.

­

Opublikowano

Skoro nie działa opcja żadna z przyciskami a telefon martwy i nawet nie mrugnie mimo podłączenia ładowania oddaj do serwisu nich oni najpierw sprawdzą albo od razu śmietnik i kup nowy bo wymiana płyty głównej jest chyba mniej opłacalna niż kupno nowego 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie że nie działa tylko jest Obrazek Fallout Shelter i nic nie moge zrobić ;)

Opublikowano

Na forum XDA w dziale tego modelu pewnie jest opisana metoda jak próbować reanimować uceglony telefon, poszukaj tematu i zrób co piszą 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ten sposób czasem pomaga:

- Press Power + Volume up for a few seconds (8 I think). This should hard reset it. I don't know about the Z1 but on other Xperias you'll get a visual cue, like the LED blinking three times in a row or something. 
- Charge it for an hour. Don't touch. Brick operations are bad on the battery. 
- Try turning it on (Flash/Fastboot Mode ie. Volume down or up + connecting it to USB)
- Once you're in you are set for for a rescue operation using Flashtool or PC Companion. Z1 doesn't need to boot fully for those to work. You'll find a zillion tutorials on how to use those tools right here. 

Wgrać soft Flashtoolem myślę, że dasz radę po tym.

Opublikowano

Wszystko rozumiem ale jak mam wyłączyć telefon xD ? jak mi się cały ekran zwiesił i nic nie moge zrobić ^-^

Opublikowano

Przycisk power jest niezależny od telefonu, jeśli go przytrzymasz przez kilkanaście sekund to automatycznie spowoduje brak dopływu prądu do komponentów i telefon uruchomi się ponownie.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Jak ci nie wchodzi jakimś cudem Power + Volume Up jakimś cudem, to w miejscu gdzie wkładasz kartę SD i kartę microSIM, to między wejściami jest mały przycisk do resetu, możesz go kliknąć jakąś wykałaczką czy szpilką.

NIE FLASHUJ SOFTU, bo po co ;_;

Jeśli chcesz żebym ci odpowiedział na pytanie, nie zapomnij zacytować mojego postu lub mnie oznaczyć  :)

Opublikowano

a to nie jest czasem tak, ze autor tematu ma po prostu zwieche a nie uceglony telefon? jakby mial uceglony to by go wcale nie załączył. nie musisz flashowac softu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...