Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] Arcade - mini-gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

patrząc na społeczność Minecraft jaka jest na Polskich serwerach postanowiłem upublicznić mój dotychczas największy projekt open-source.

Plugin Arcade to (prawdopodobnie) największy plugin Bukkit jaki kiedykolwiek powstał na Polskiej scenie Minecraft.

Na sam projekt całych mini-gier składa się tak na prawdę kilka repozytoriów.

• Commons - główna biblioteka całego projektu. Zawiera metody, które są używane w każdym innym pluginie, itd. Obsługa multi-serwerów, tabliczki, pakiety, baza danych, komendy, multi-języczność, itd.
  • ShootBungee - plugin do BungeeCorda. Zawiera w pełni edytowalne MOTD (niedokończone), informację o serwerach po najechaniu na ping na liście serwera. Komendę /lobby
  • ShootGame - główny plugin Bukkit. Zawiera prymitywny anty-logout i komendy do przechodzenia na różne serwery.
  • Translations - tłumaczenia serwera na różne języki. Open-source od zawsze z tego wględu, że każdy mógł tłumaczyć serwer. Plugin Arcade jest nie-tłumaczalny z powodu, że dodałem to później i nie chciało mi się wszystkich stringów podmieniać. xD
  • Permissions - plugin od uprawnień dla Arcade. Jest wiele pluginów od uprawnień, ale nie było takiego, żeby był dostosowany pod drużyny oraz obserwatorów - napisałem więc swój.
  • Arcade - no i oczywiście najważniejszy plugin. Mini-gry. Dlaczego taki duży? własne API - łatwa implementacja na inne silniki (Sponge/Diorite/itd), moduły dzięki którym każda mapa mini-gry możebyć w zupełności unikalna. Krótko twórca mapy może tak na prawdę tworzyć swoje własne mini-gry ;)Główne API, implementacja API dla serwera Bukkit, moduły i debugger stworzony, aby API włączyć w czystej Javie.
Wszystkie projekty znajdują się na GitHubie -> https://github.com/ShootGame

Róbcie z tym co chcecie xD

Opublikowano

­Weź to usuń molka, szybko.

Jeszcze dzieci zrobią gówno serwery...

#antywarn

bardzo ciekawy plugin, przetestuję na moim serwerze.

nie zrobia gowno serwery, bo nie skompiluja XDDDDD

@antyblezur

super ide robic serwer na arcade!!1!!!! ale beda ludzie grali!!!11

dorobie autorskie tryby i bedzie supi!

Opublikowano

­@filippop1

Jak obejrzą 20 poradników, to może coś zrobią, chociaż wątpię. W końcu będzie na forum temat "JAK POBRACI Z GITHUB????????????????????????", zakład?

#antyward

powiesz mi jak to skompilować? bo nie umiem

sygnatura.png

Opublikowano

skompilujesz to i włożysz na guthub? albo może podaj linka do tego bo przecież nie można tego na serwerze włączyć

Q8eOMob.png

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...