Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z internetem w komputerze

Absurd Turtle

Pytanie

Opublikowano

Tak jak w temacie. Od wczoraj mam taki problem... internet niby jest, ale go nie ma... W sensie pokazuje, że jest itp., ale nie działa, przeglądarki wywalają błąd (W Google Chrome jest to "DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN"), Steam nie działa, Skype nie działa, gry MMO nie działają... po prostu jakby nie było internetu.

Internet mam przez kabel, ale mam router. Na telefonach, laptopach wszystkim internet działa, tylko na komputerze nie. Próbowałem odłączyć kabel i połączyć przez Wi-Fi... też pokazuje, że jest, ale nie działa...

Próbowałem szukać w Google i próbowałem różnych rzeczy, ale nic nie pomogło... macie jakieś rady?

1780114744926761191981.png

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i teraz np nie wejdziesz na google?

wpisz w konsoli ipconfig /flushdns i enter, reset kompa i zobacz czy działa

semi-advanced penetration tester / c# ; php ; python programmer / wireless cracking / money-earner 

Opublikowano

centrum sieci i udostępniania -> zmień ustawienia karty sieciowej -> wybierz swoją realtek lub coś -> ppm -> właściwości -> protokół internetowy tcp ipv4, właciwości -> użyj następujących adresów dns:

preferowany: 8.8.8.8

alternat: 8.8.4.4

semi-advanced penetration tester / c# ; php ; python programmer / wireless cracking / money-earner 

Opublikowano

ciekawa sprawa, wyłącz firewall, antywirusy, wyłącz modem i router na kilkadziesiąt sekund, włącz ponownie, może wtedy załapie 

Opublikowano

wiersz poleceń/winkey + r

cmd, enter

ping google.com

daj screena co wyjdzie

potem: ping 46.134.212.30

i daj screena

Opublikowano

Problem z kartą sieciową prawdopodobnie. Wejdź w menadżer urządzeń, wejdź w zakładkę karty sieciowe, najedź na swoją kartę sieciową, ppm na nią i wyłącz. Po 10 sekundach od wyłączenia ponownie ją włącz. Daj znać czy coś się zmieniło.

@2down

jakim cudem wyświetla Ci takie pingi jak piszesz, że nie działa Ci internet? Jeśli tylko niektóre strony Ci działają i niektóre programy to 100% wina dns.

9La1rOf.gif

Opublikowano

"Internet mam przez kabel, ale mam router. Na telefonach, laptopach wszystkim internet działa, tylko na komputerze nie. Próbowałem odłączyć kabel i połączyć przez Wi-Fi... też pokazuje, że jest, ale nie działa..."

pls turn on mózg

wygląda na to, że dnsy się walnęły u Ciebie w kompie, najpierw zrób to co napisałem :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...