Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer resetuje się po uruchomieniu.

Komputronik13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam problem, ostanio zakupiłem nowy komputer (składak) jednak po jego złożeniu występuje problem z uruchomieniem. Uważam, że może to być wina zasilacza albo płyty głównej jednak uważam, że winę ponosi zasilacz. Chciałbym jednak posłuchać jakie wy macie zdanie na ten temat.

Poniżej specyfikacja komputera (Części zakupione w sklepie Arest)

Procesor: AMD X8 FX-8320E

Płyta główna: ASUS M5A97 LE R2.0

Pamięć RAM: DDR3 HYPERX - 8GB*2 1866MHz

Zasilacz: RATURBO BASIC & POWER 450W

Karta Graficzna: GT 430 128BIT

Jeżeli uważacie, że to wina zasilacza to prosiłbym abyście pomogli mi doradzić jaki zasilacz byłby wystarczający, najbardziej pasował do wyżej wymienionych komponentów.

Opublikowano

Lepiej zwróć ten komputer, bo do niczego innego niż do internetu to się nie nadaje. Zasilacz jest słaby, wymieniłbym go od razu, bo masz amd. Podaj budżet na zasilacz, jak wolisz zostać przy tym sprzęcie.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Do 300zł zasilacz plus w przyszłości jakaś druga karta graficzna

(dodam tylko, że karta graficzna będzie zmieniana, ale jedynie teraz chce komputer odpalić )

(Procek ten na pewno zostanie)

Karta graficzna jest stara nie została ona zakupiona jako nowa, a jedynie dołożona ze starego zestawu komputerowego

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Wiedza tutejszych ludzi jest na bardzo niskim poziomie, może nie wszystkich, ale bynajmniej ja na takich trafiam non stop.

To tyle słowem wstępu, a sam temat do zamknięcia.

POST TEN NIE MIAŁ NA CELU NIKOGO OBRAZIĆ!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...