Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sony Vegas podstawy #2 60 FPS | Nowość

Protektor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

R
E
K
L
A
M
A

Z3Lhd7w.png

<--- klik filmik, wszystko pokazane.

1. Podstawa. 

4168814438920491415289.png

2. Wybieranie dokładnie. 

4014614438920491415289.png

Next strona. 

9419114438920491415289.png

Finalnie. 

2225714438920491415289.png

Pozdrawiam, zapraszam do kolejnych produkcji, filmik mojego autorstwa, niebawem coraz więcej nowości. :) 

@CusT :) 

bgfp marvelia.png

Opublikowano

­Polecam. Ładnie omówione.

Dodam tylko że przy Renderingu wciskająć Using CPU only, wtedy renderujemy sam obraz. Use GPU if available, renderujemy dźwięk kiedy jest dostępny. Use GPU only, renderujemy sam dźwięk.

eriosgkmk.gif

Opublikowano

Nie chcę Cię zniechęcać, lecz przy 60 klatkach i 720 bit rate ustawiamy na 7,5 Mb/s, a przy 1080p i 60 klatkach - 12 Mb/s.

Dzięki temu zaoszczędzisz trochę czasu podczas renderowania i ponownemu przetwarzaniu przez YouTube.

Dodatkowo popełniłeś błąd przy ustawianiu dźwięku, dokładnie przy szybkości transmisji - tutaj masz wytyczne jak na YouTube.

21tN18u.png

­Polecam. Ładnie omówione.

Dodam tylko że przy Renderingu wciskająć Using CPU only, wtedy renderujemy sam obraz. Use GPU if available, renderujemy dźwięk kiedy jest dostępny. Use GPU only, renderujemy sam dźwięk.

Bzdura, jeśli w "Encode mode" wybierzesz "CPU only" oznacza to, że renderowaniem zajmie się tylko procesor.

W moim przypadku "OpenCL" i "CUDA" oznaczają kartę graficzną, czyli GPU. Większość osób będzie miało "Use GPU if available" lub "Use GPU only".

Jeśli zmienimy na któreś z powyższych renderowanie przejdzie na kartę graficzną.

CPU i GPU renderują zarówno dźwięk i obraz, więc chyba coś pomyliłeś.

DsaVOYo.png

Opublikowano

Nie chcę Cię zniechęcać, lecz przy 60 klatkach i 720 bit rate ustawiamy na 7,5 Mb/s, a przy 1080p i 60 klatkach - 12 Mb/s.

Dzięki temu zaoszczędzisz trochę czasu podczas renderowania i ponownemu przetwarzaniu przez YouTube.

Dodatkowo popełniłeś błąd przy ustawianiu dźwięku, dokładnie przy szybkości transmisji - tutaj masz wytyczne jak na YouTube.

21tN18u.png

Bzdura, jeśli w "Encode mode" wybierzesz "CPU only" oznacza to, że renderowaniem zajmie się tylko procesor.

W moim przypadku "OpenCL" i "CUDA" oznaczają kartę graficzną, czyli GPU. Większość osób będzie miało "Use GPU if available" lub "Use GPU only".

Jeśli zmienimy na któreś z powyższych renderowanie przejdzie na kartę graficzną.

CPU i GPU renderują zarówno dźwięk i obraz, więc chyba coś pomyliłeś.

DsaVOYo.png

@Norczan

Prawdopodobnie masz rację, popełniłem błąd spontaniczne działanie, dzięki w next poprawię to :) 

­

bgfp marvelia.png

Opublikowano

@Norczan

Prawdopodobnie masz rację, popełniłem błąd spontaniczne działanie, dzięki w next poprawię to :)

­

Nie prawdopodobnie, tylko na 100%.

Jeśli mi nie wierzysz zapoznaj się z zalecaniami od YouTube, tam znajdziesz potwierdzenie.

https://support.google.com/youtube/answer/1722171?hl=pl&guide=1728585&rd=1

Jeszcze dodatkowo dla tych którym, zależy na jakości zalecam zaznaczenie "Two-pass" i wybranie profilu "Best".

Renderowanie zajmie trochę dłużej, lecz poprawi się trochę jakość.

Popraw ten poradnik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...