Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pisaniem

AlienWare

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, nie wiedziałem w którym dziale to umieścić, więc piszę tutaj. Jak zły to przenieście..

W grze MMORPG chcę zrobić nick koreański(koreańskie mmorpg).

Dodałem koreanski język, w przeglądarce normalnie piszę w koreańskich znakach a w grze jak chcę napisać to wyskakuje mi tylko zamiast koreanskich krzaków znak zapytania. Poradźcie coś ;/

Opublikowano

Nie masz tych  liter w swoim systemie zainstalowanych czyli obsługi języka którym chcesz pisać 

A widzisz to : 문화주택   ? 

Pisz wszystko w tablicy znaków i potem z niej kopiuj  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie da rady w tej grze skopiować do gry. Za pomocą klawiatury mechanicznej lub ekranowej w notatniku, w internecie normalnie piszę po koreańsku a w grze jak chcę stworzyć postać z koreańskim nickiem jak chcę napisać to wyskakuje mi zamiast krzaczek znak zapytania.

Opublikowano

A są znaki koreańskie w grze, czy gra jest po angielsku ?   

Jeśli są jakieś znaczki i nie wchodzą te co wczytujesz to znaczy że masz niewłaściwy język do wpisywania 

wcześniej pytałem czy to widzisz : 문화주택    ( po dwukropku są  cztery znaki )

Opublikowano

Czyli API gry nie obsługuje kodowania, jakie litery są w grze ? Może używasz niewłaściwego języka bo odmian jest wiele i każdy jest inny i ma swoje fonty 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...