Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy złe napięcia w zasilacza to wina tylko i wyłącznie zasilacza?

polop0123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie bo komp się wyłącza sam i restaruje na nowo podczas niektórych gier już ustaliłem na innym forum że to wina zasilacza bo cos tam napiecie ma za niskie czy wysokie.... i to nagle sie zrobiło, i czy to tylko wina zasilacza a może windowsa 10? czy czegoś innego... zasialcz corsair vs 450 

Opublikowano

Skąd wiesz, że masz za wysokie/za niskie napięcia? Kup miernik i sprawdź.

programem hwinfo sprawdzałem i przy crashu kompa zapisał napięcie zasilacza 11.356 a minimalne na v12 jest 11.400 więc program się nie pomylił przy wyłączeniu kompa 

Opublikowano

Program nie podaje dokładnych wartości napięć. Kup miernik za 20zł i zmierz sam napięcia.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

programem hwinfo sprawdzałem i przy crashu kompa zapisał napięcie zasilacza 11.356 a minimalne na v12 jest 11.400 więc program się nie pomylił przy wyłączeniu kompa 

Ja w programie mam 8V na 12V. Kup miernik za 8 zł na allegro.

Opublikowano

Program nie podaje dokładnych wartości napięć. Kup miernik za 20zł i zmierz sam napięcia.

No dobra kupie , ale jakie inne mogą być niby powody wyłączania się komputera i włączanie na nowo samemu podczas niektórych gier takich jak (rust h1z1, heroes7) czyli wymagających bardziej bo gram w cs go jeszcze i wtedy mi chodzi cały czas... i nie wyłącza sie podczas cs go, dodam że temperatury  są stabilne bo procek 31 stopni i karta tyle samo , podczas stresu 41-42 w procku i karcie , więc bardzo mało, dlatego podajcie możliwe przyczyny jeśli to nie wskazuje na zasilacz.. bo pisząc mi żebym kupił Miernik sugerujecie że przyczyną może być coś innego:P czyż nie?? Dlatego zanim kupie miernik napiszcie co moge sprawdzić itp

Opublikowano

Sugerując kupno miernika chcę, abyś sprawdził napięcia na zasilaczu.

No tak bo nie wierzysz programowi , Wiec jest taka opcja że to nie wina zasilacza, a jeśli nie zasilacza to czego? i chciałem żebyś podał co innego może być przyczyną i podał mi co mam sprawdzić itp

Opublikowano

Zasilacz. RAM, płyta główna, dysk.

Program najczęściej pokazuje złe wartości, więc trzeba sprawdzić miernikiem.

O luju:P to wszytko miernikiem?,  a może to wogóle nie wina napiecia tylko czegoś innego, czego??

Opublikowano

Uparty jak wół i wierzy programowi który nigdy  nie mierzy napięć realnych tylko na podstawie wyników czujników z płyty głównej.  

Sprawdź napięcia układów zasilania, dokładniej  stabilizatorów napięcia na płycie głównej, nie programem tylko miernikiem. Wątpie by to było nawet częściową winą bo by ci się nawet nie uruchomił system albo płyta przy złych napięciach. 

Może być wina wszystkiego w kompie, ogólnie to wygląda na przegrzewanie się grafiki albo procesora, możliwe że i całej płyty głównej pod obciążeniem. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie, sprawdzasz jedynie czy komputer dziala poprawnie pow wymianie wyzej wymienionych czesci, bez dedykowanego gpu, inna konfiguracja ramu, inne mobo

Nie będe kupował nowych części tylko po to żeby to sprawdzić

Opublikowano

nie musisz, pozyczyc to nie laska

a jesli to nie zasilacz a nie sprawdzisz wszystkiego to sie nie dowiesz co jest przyczyna

nie kaze ci kupowac plyty, no ale nigdy nic nie wiadomo

­

Opublikowano

Ok dzięki, ale jednak nie wiem czy to wina zasilacza , rozkrecając kompa zapomniałem że zasilacz ma jeszcze miejsce na wywiew powietrza na pod spodem komputera , obróciłem patrze a tam sam kurz na na wierzchu, starłem to wszystko ,sciągłem siatke tez obtarłem , potem w środku zasilacz wyjołem i tez tam wytarłem kurz, i powiem że komp mi ogólnie lepiej teraz chodzi, ale jeszcze sprawdze czy bedzie sie wyłączał ,dam znać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...