Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z botem

StuSto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Korzystam z kodu:

HotKeySet("{HOME}","start")
HotKeySet("{end}","stop")
while 1
sleep(1)
WEnd
func stop()
Exit
EndFunc
func start()
while 1
$zmienna = PixelSearch(452, 678,1173, 815,0x000000)
if not @ Then
 MouseClick("", $zmienna[0], $zmienna[1], 1, 0)
EndIf
WEnd
EndFunc

I chodzi o to iż gram w piano tiles i trzeba klikac w czarne pola i klika w te czarne pola ale (są białe i czarne) Problemy w tym że klika w czarne pola i w kreski rozdzielajace wszystkie kwadraty przez co jest odrazu lose i nie mam pojęcia jak to rozwiązać na dole ss planszy:

96468538352208880734.jpg

Daje like

Opublikowano

sprawdź czy piksel kika współrzędnych dalej też jest czarny­

To by trzeba było sprawdzić w każdą stronę te piksele.

Ogólnie jeśli rozmiar planszy jest stały to sprawdzaj sobie konkretne punkty tylko (środki pól) zamiast szukać czarnych pikseli na całej planszy.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Jestem amatorem w autoit jakies slowo klucz lub kodzik kótry sprawdza ? Tak plansza jest stała

Opublikowano

Zapisz sobie współrzędne środków do tablicy i potem przeleć pętlą przez tablicę podstawiając do PixelSearch współrzędne bieżącego elementu tablicy.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Znajdź sobie pozycje środków tych pól, a funkcja PixelGetColor zwróci ci jaki kolor jest w danym punkcie - sprawdzasz czy jest czarny, jak tak to klikasz. W tym wypadku to dużo lepsze rozwiązanie niż PixelSearch.

Opublikowano

Znajdź sobie pozycje środków tych pól, a funkcja PixelGetColor zwróci ci jaki kolor jest w danym punkcie - sprawdzasz czy jest czarny, jak tak to klikasz. W tym wypadku to dużo lepsze rozwiązanie niż PixelSearch.

Niby czemu:

$color = PixelGetColor ($x[1], $y[1])
If $color = 0x000000 Then
    MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, $x[1], $y[1])
EndIf

ma być "dużo lepsze" od:

PixelSearch ($x[1], $y[1], $x[1], $y[1], 0x000000)
If Not @ Then
    MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, $x[1], $y[1])
EndIf

?

Oba rozwiązania są prawie równoważne (PixelSearch daje dodatkowo możliwość ustawienia tolerancji odcienia).

@StuSto

Zapisz sobie poniższy skrypt w osobnym pliku i odpal - pomoże Ci w zebraniu współrzędnych (wyświetla tooltip ze współrzędnymi obok kursora):

Opt("MouseCoordMode", 2)

AdlibRegister ( "watchCursor", 100 )

While 1
    Sleep(100)
WEnd

Func watchCursor()
$coords = MouseGetPos()
ToolTip($coords[0] & 'x' & $coords[1])
EndFunc

Fragment:

Opt("MouseCoordMode", 2)

ustaw też w swoim skrypcie na samym początku.

Opublikowano

Spróbuj zamiast Opt("MouseCoordMode", 2) dać:

AutoItSetOption ("MouseCoordMode", 2)
AutoItSetOption ("PixelCoordMode", 2)

Mi działają oba sposoby (drugą linijkę dodałem, bo o niej zapomniałem).

Window Info też się nada, choć jest mniej wygodne.

Opublikowano

Mam pytanie jak korzystam z imagesearch to jak zrobic by obrazek byl szukany tylko w dnaym obsarze a nie na całym monitorze?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...