Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer wyłącza się podczas gry

Domenis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od około tygodnia komputer wyłącza się podczas gry. Czyściłem komputer, procesor około 40 stopni gdy nie gram. Piszcie jakie informacje potrzebujecie a ja wam wszystko podam.

Chciałbym dodać, że komputer wyłącza sie około po 30 min gry.

a11176.jpg

Opublikowano

Możliwe, że komputer na początku pracuje w dobrej temperaturze, aczkolwiek w środku ma utrudniony przepływ powietrza, przez co się wyłącza, bo się grzeje.

Może być tak, że wszystkie kable, taśmy w środku mogą utrudniać przepływ powietrza (warto je sobie odpowiednio spiąć, żeby wszystko było ok.), albo komputer jest po prostu nie wyczyszczony, przez co nie daje rady.

Polecam zajrzeć do środka zobaczyć czy wszystko jest ok i ewentualnie kabelki spiąć, żeby nie utrudniały przepływu. 

Oczywiście kupić sprężone powietrze i wyczyścić dokładnie wszystkie wentylatory, z naciskiem na wszystkie, bo niektórzy zapominają o wentylatorze z zasilacza, który ma też ogromny wpływ na wydajność.

Następna sprawa to pasta termoprzewodząca na procesorze - jej brak też utrudnia prawidłowe funkcjonowanie, polecam nałożyć.

Jeżeli zrobisz schematycznie wszystko to co napisałem powinno działać, jeżeli nie - odezwij się na PW - pomogę inaczej. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...