Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proszę o opinie na temat FiberHostu.

BlackEskel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, może ktoś wyrazić swoją opinie na temat hostingu FiberHost.pl? Wiem, że temat o opiniach o tym hostingu już był, ale znalazłem go z 2012 roku, a z tego nie... Jak widziałem opinie na innych forach to zawsze było 50% pozytywnych opini a 50% negatywnych.. Nie rozumiem czemu na ich stronie zawsze są tak dobre opinie... Czyżby większość kont z tymi opiniami było kontami zrobionych przez ludzi z Fiber? Zobaczyłem jedną opinie która mnie zdziwiła (dam jeszcze link do ss`ów), ale pierw go zacytuje "Nawet Dobre ale mam pakiet Chest i strasznie laguje ale ceny są niskie" nie no fajnie, ale w tych opiniach można dać ocenę z jakości gry supportu i tym podobnych... Typowi strasznie laguje serwer, a daje 5/5 z jakości gry? (lampka się zaświeciła i widać, że tu coś już nie gra... http://iv.pl/images/22467319189108980339.png . Chcąc założyć u nich konto, bo chce się czegoś więcej dowiedzieć na koniec rejestracji piszą, żeby sprawdzić e-mail (czyli z tego co pisze, od razu ten e-mail powinien być) wchodzę, i patrze nie ma, żadnego od nich e-maila postanowiłem założyć drugie, bo może być jakiś błąd, też nic... Może problem mają, ale z tego co czytałem z negatywnych opini na temat tego hostingu on nie zasługuje moim zdaniem na miano najlepszego hostingu do mc... Od razu się zniechęciłem, i zdecydowanie wybieram crafthosta, ale chce też poznać waszą opinie na ten temat.. 

Opublikowano

Jakiś rok temu korzystałem przez chwilę z tego hostingu i nie wywarł on na mnie dobrego wrażenia.

Z serwerem ciągle były jakieś problemy, a po zgłoszeniu problemu do BOKu, otrzymywałem tylko odpowiedź, że u nich wszystko jest dobrze.

Nie wiem, czy coś się zmieniło, ale ja drugi raz nie zaufałbym im.

Opublikowano

@Rayso Dziękuje ci za opinie i też dziwnym trafem inni ludzie też to pisali albo, że pisali do ich BOKu i zamykali ich zgłoszenia nie dając im odpowiedzi. Ja myślę, że nic a nic się nie zmieniło, więc zostaje przy CraftHoscie

Opublikowano

Z tego co wiem kiedyś były problemy z kodowaniem UTF-8 i wywalało dziwne znaczki np. w tablistach. BOK pisał, że nic się nie da z tym zrobić, gdy na innych hostingach wszystko działało bez zarzutu. Ponoć BOK odpisuje teraz bardzo szybko, jednak nie wiem na ile jest to prawdą bo nie korzystałem z tego hostingu od dawna. Przyczepić się na pewno można do oferty tnt, gdzie zaawansowana pomoc techniczna jest udzielana dopiero w momencie zakupu serwera za 120zł, a w innych pakietach jest płatna.

Opublikowano

@Mavai Tobie również dziękuje za opinie. Mi nie zależy za bardzo na BOKu ale na jakości serwera, nie chce żeby było tak, żeby co jakiś czas serwer mi wywalało i nie chce by były jakieś ciągłe problemy z serwerem... A z tym serwerem za 120 zeta z zaawansowaną pomocą techniczną to jest po prostu wyzysk, bo kto ci taki serwer kupi który ma tylko jedną funkcje i nie będę ci przecież ciągle potrzebna...

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...