Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyświetla że serwer OFF ale jest ON

Naladar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od kilku dni w grze wykrywa mi że serwer jest OFFLINE pomimo że jest ONLINE w logach nie widzę żadnego błędu i nic nie zmieniałem w plikach żadnych pluginów i silnika.

Na serwerach znajdziesz mnie pod nickiem: Ogrodnik

Opublikowano

Pewnie chodzi o to że ustawiłeś false w "server.properties" w linijce "online-mode="

lub masz zainstalowany błędnie napisany/skonfigurowany plugin.

jeśli ta pierwsza opcja, to wszystko jest dobrze.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Gdzie ci pokazuje, że jest offline?

napisałem w grze a dokładnie przy liście serwerów przy liście serwerów a inne serwery na maszynie normalnie wykrywa

Pewnie chodzi o to że ustawiłeś false w "server.properties" w linijce "online-mode="

lub masz zainstalowany błędnie napisany/skonfigurowany plugin.

jeśli ta pierwsza opcja, to wszystko jest dobrze.

"online-mode=" jest ustawiony na true i tak mam premkę i napisałem że od kilku dniu chociaż nic nie zmieniałem zaczęło się tak z "dupy"

Opublikowano

A probowales zabic proces javy? Serwery masz na 1 czy osobnych kontach? Jak na osobnych, to mozesz sprobowac wpisac na koncie z tym serwerem: killall -9 java

Moze tez masz wpisane zle ip/port w server.properties, lub ten port, na ktorym jest serwer jest zamkniety.

Opublikowano

2 serwery na tym samym + 2 inne każde na innym koncie, jave zabijałem juz w server.properties wszystko dobrze porty odblokowane i to tez by bylo dziwne jak wczesniej dzialalo a tu nagle nie

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...