Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Red Orchestra a CS:GO - lagi

Frestiloo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam problem z lagami w CS. Do niedawna myślałem, że to z pewnością wina internetu - raz ping 40 a raz 900. Wieczorami zazwyczaj bywało lepiej i w sumie nie wiem dlaczego bo nie mam internetu radiowego. Dziś jednak straciłem tą pewność i teraz to już całkiem nic nie wiem :P. Okazało się bowiem, że gdy włączyłem Red Orchestrę 2 nie lagowało mi ani chwili a ping był stabilny.

Pytanie brzmi: o co chodzi? Dlaczego w jednej grze jest tak, a w drugiej inaczej? Czemu różnice są tak drastyczne, że CSGO jest praktycznie niegrywalne podczas gdy RO2 śmiga bez problemów. Czy to, że RO2 ma mniejsze wymagania może mieć aż taki wpływ? A może to jednak wina mojego internetu?

Opublikowano

Tracisz może jakieś pakiety?

Z tego co poczytałem to po wczorajszym update sporo osób narzeka na lagi związane z utratą pakietów.

Jak coś komenda net_graph 1

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Speedtest ma sens jedynie gdy wiesz gdzie leży serwer na którym grasz. Gdy klikasz BEGIN TEST to wyszukuje ci najbliższy ten taki punkt (węzeł ?) i masz dużo lepsze osiągi.

Czy masz internet po kablu?

Opublikowano

Packet loss mam cały czas na 0%

Internet bezprzewodowo z routera.

Speedtest:

Router: Zyxel NBG4615 V2
Pomiar Speedtest.pl:
Latency: 51 ms 
Down: 8,26 Mbps
Up: 4,88 Mbps

Dziś przeinstalowałem CS i było ok (być może dlatego że było rano) ale po drugim uruchomieniu wyskoczyła jakaś aktualizcja DirectX i teraz ping jest nadal dobry tylko nieprzewidywalnie skacze do 800 a nawet 1500. Problemy z lagami zaczęły się już dawno temu i znikły po formacie. Potem pojawiały się tak jak teraz. Raz mam normalny ping a raz dupa.

EDIT: Gra znów jest niegrywalna 

Opublikowano

Nie dziw się, że masz lagi jak grasz na wifi. Możesz zbliżyć się do routera, ewentualnie kupić antenę do routera albo grać po prostu na kablu.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Speedtest ma sens jedynie gdy wiesz gdzie leży serwer na którym grasz. Gdy klikasz BEGIN TEST to wyszukuje ci najbliższy ten taki punkt (węzeł ?) i masz dużo lepsze osiągi.

Czy masz internet po kablu?

Tak, ale jesli ktos ma 50 pingu na speedtescie to w CSie będzie miał lagi.

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...