Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki PC wybrać?

solvents

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, chcial by sie zapytac was jaki PC do gier gownie cs , farcry 4 itp :)

Bedzie najlepszy z tych zestawow cena sie nie liczy ale czy sie oplaca XDD 

Z gory dzieki....:)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Procesor : Intel Core i5 - 4690 Processor ( 6M Cache, up to 3.90 Gh)

Ram: 8GB 

Pojemnosc dysku 1 : 120 Gb

Ilosc rdzeni : 4                                                                                                  3.3k bez windowsa 

Pojemnosc dysku twardego 2: 1000GB 7200RPM/64MB

Karta Graficzna : GeForceGTX 960

Pamiec Karty graficznej 2000 MB

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Procesor: i5 4690 3.5Ghz 6 MB s1150

Plyta glowna : Gibabyte GA B-85-HD3 ATX s1150

Dysk Twardy: 1TB

Karta Graficzna : G-byte GTX750OC GB DDR5 128bit                                             3.4 k      

Windows 10 

Pamiec DDR3  4GB Kingston 1600MHz HyperX

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plyta glowna Gigabyte GA-B85-HD3 ATX s1150

Pamiec DDR3 4GB kingston 1600MHz HyperX

Dysk twardy 1TB Seagate SATA3 64MB 7,2k 600

Windows 10                                                                                                     4.3tys zl

Karta Graficzna: G-byte GTX960OC 2GB DDR5 128 BIT

Procek i7-4790 s1150 3,6Ghz 8MC 84W

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Procesor : i5 

Plyta glowna: Gigabyte GA B85-HD3 ATX s1150

Pamiec DDR3 4GB Kingston 1600 Mhz HyperX                                                     3.9 k

Windows: 10 

Karta Graficzna: G-byte GTX960OC 2GB DDR5 128 bit

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

cover_photo_203574_1416853902.png

Opublikowano

Według mnie mógłbyś już wejść na platformę z ddr4

Intel Core i7-5820K 1700zł

Asus X99-A v3 1000zł

Hyperx ddr4 fury black 2x8GB 2133MHz 500zł

GTX 970 4GB (np MSI) 1500zł

(cena +/-) 4700zł

do zestawu trzeba dobrać
-zasilacz (na moje to gdzieś 600w+ żeby na przyszłość był)
-dysk hdd lub / i ssd

-obudowa (kwestia gustu)

Także do 6k powinieneś się zmieścić. :D

pomogłem? daj LAJKA

171_927997_229850387226167_3694117.jpg

Opublikowano

Niesłuchaj tych idiotów (przepraszam, ale to co tu piszecie to az wlosy na glowie stają.) ja ci polecam Lenovo G50-30 moja ciocia ma i bardzo poleca ja raz uniej w csa gralem i na i bylo ponad 45-50 fpsów mysle ze taki komp to inwestycja na conajmniej kilka lat :) mam nadzieje ze ci pomoglem :)

Opublikowano

Niesłuchaj tych idiotów (przepraszam, ale to co tu piszecie to az wlosy na glowie stają.) ja ci polecam Lenovo G50-30 moja ciocia ma i bardzo poleca ja raz uniej w csa gralem i na i bylo ponad 45-50 fpsów mysle ze taki komp to inwestycja na conajmniej kilka lat :) mam nadzieje ze ci pomoglem :)

No gdzie laptop za 1000zł ma się równać z komputerem stacjonarnym za 6 kafla xD

btw.

"nie" z czasownikami piszemy rozłącznie

"co najmniej" również piszemy rozłącznie

"uniej" nie ma w żadnym słowniku

pomogłem? daj LAJKA

Opublikowano

Nie słuchaj tych idiotów (przepraszam, ale to co tu piszecie to az wlosy na glowie stają.) ja ci polecam Lenovo G50-30 moja ciocia ma i bardzo poleca ja raz u niej w csa gralem i na i bylo ponad 45-50 fpsów mysle ze taki komp to inwestycja na conajmniej kilka lat  :) mam nadzieje ze ci pomoglem  :) prosze poprawilem, polecam tego kompa

Opublikowano

Nie słuchaj tych idiotów (przepraszam, ale to co tu piszecie to az wlosy na glowie stają.) ja ci polecam Lenovo G50-30 moja ciocia ma i bardzo poleca ja raz u niej w csa gralem i na i bylo ponad 45-50 fpsów mysle ze taki komp to inwestycja na conajmniej kilka lat :) mam nadzieje ze ci pomoglem :) prosze poprawilem, polecam tego kompa

Ale czemu polecasz jakiegoś gównolapka gdzie autor chce PC?

@topic Zobacz zestawy z PUREPC za cenę która cie interesuje. Za 6k masz mega wypas kompa wszystkie gry na ultra

Opublikowano

boże ludzie wy nie odnajdziecie sie w dzisiejszym swiecie! dzisiaj trzeba oszczędzac tak naprawde zartowalem z tymi 45-50 fpsami ten laptop zrobi ci wszystko na ultra! a za reszte pieniędzy w cos mozesz zainwestowac np... maszynke do popcornu

Opublikowano

boże ludzie wy nie odnajdziecie sie w dzisiejszym swiecie! dzisiaj trzeba oszczędzac tak naprawde zartowalem z tymi 45-50 fpsami ten laptop zrobi ci wszystko na ultra! a za reszte pieniędzy w cos mozesz zainwestowac np... maszynke do popcornu

Nie wiem czy człowiek-prowo czy człowiek-gimbus...

Topic:

W sklepach nie ma co gotowców kupować, bo ogromnie się przepłaca,

albo w tej samej cenie z części się złoży komputer, który jest bardziej wydajny od 20-50%

@Edit konrad20018

Wszystkie konta z metina dawno temu spieniężyłem :)

pytanie (retoryczne): Jak można być takim mega nie ogarem jak ty?

pomogłem? daj LAJKA

Opublikowano

@topic Jeżeli z tych zestawów mialbym wybierać to 3ci zestaw z i5 zamiast i7. Jeżeli nie używasz komputera do renderowania grafiki to i7 ci się nie przyda. Pozwoli to zaoszczędzić, a za resztę kwoty kup monitor 144hz i słuchawki oraz myszkę. I dołóż sobie z 200 zł (no do dyrektora 400 max) do dobrej karty dźwiękowej która jest dużo lepsza niż integra na płycie. Najtańsze są już za 100zl (dobre )

Bywalec
Opublikowano

Jeżeli do wydania masz 5000-6000 zł to szukaj zestawu z i5/i7 skylake (w zależności czy będziesz renderował) i gtx 980, w tej cenie nie ma innego wyjścia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...