Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z wirusem, prosze o szybka pomoc.

wilkoxd

Pytanie

Opublikowano

Nie wiem skad wkradl mi sie do komputera wirus, duplikuje swoje procesy przez co strasznie obciaza procesor. Nazwa jego procesu msdcsc.exe. Ktos pomoze? Zalezy mi na czasie. Moj system - Win XP obok Win 7, nie moge wejsc w tryb awaryjny XP, przy tym komputer sie restartuje.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wirus będzie się duplikował, jak sam widzisz. Miałem już kiedyś do czynienia z tą infekcją więc rzucam ostatnim działającym zadaniem:

1. Ściągnij SpyBot - Search and Destroy z linku:

http://www.fosshub.com/Spybot-Search-and-Destroy.html

2. Zainstaluj a następnie uruchom aplikację. W głównym oknie SpyBota najpierw użyj funkcji Update, aby upewnić się, że aplikacja posiada najnowsze bazy danych wirusów różnego rodzaju. Następnie przeprowadź pełny skan komputera. Po skończonym skanowaniu, naciśnij po prostu "Fix Selected". Tak, nie wymagam logów ze skanowania, bo ukazuję już rozwiązanie. Jeżeli problem zostanie rozwiązany, usuń SpyBota za pomocą standardowego narzedzia systemowego "Dodaj/Usuń programy", a następnie usuń po nim foldery: X:\ProgramData\Spybot - Search & Destroy.

A przy okazji, daj nam znać czy się udało.

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

Skanowanie systemu programem MBAM + logi FRST, gdy pierwsza opcja nie pomoże.

Jak narazie MBAM przy skanowaniu pamieci wykryl 2 zagrozenia o nazwie msdcsc.exe , jestem dobrej mysli ;-)

EDIT: Juz 13

Opublikowano

Znajdz w plikach tego wirusa usun pliki .dll nastepnie restartuj pc i usun reszte

Nawet jezeli bym chcial to nie da rady, wiem  gdzie znajduje sie wirus ale proces jest wlaczony, przy awaryjnym nie da rady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...