Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Do ustawień fabrycznych?

dadek1998

Pytanie

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie przeszukałem mpcforum ale nigdzie nie widzę mojego pytania. Więc postanowiłem otworzyć nowiutki temat:Do Rzeczy.

Spadły mi fps nagle w cs go i postanowiłem mojego laptopa cofnąć do ustawień fabrycznych. I moje pytanie jest takie:

Nie miałem aktualizacji żadnej ! karty graficznej ani karty wifi. I jeśli cofnę do fabrycznych ustawień czy jest jakakolwiek możliwość by mi karta graficzna nagle znikła albo pogorszyła się np na inna aktualizacje. Przypominam nie miałem aktualizacji od kupienia komputera. TO pytanie również te same jest do karty sieciowej-WIFI.

Proszę o jak najszybszą odpowiedź.

Pomogłem ?!.. Daj "Lajka"..Ciebie to nic nie kosztuje..a Mnie to Motywuje ;]...

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po cofnięciu do ustawień fabrycznych, zgaduję, że używając opcji wbudowanej w w8+, sterowniki powinny zainstalować się same, jeżeli tak się nie stanie to podepniesz lanem, ściągniesz slimdrivers i sobie je zainstalujesz

semi-advanced penetration tester / c# ; php ; python programmer / wireless cracking / money-earner 

Opublikowano

Ja robiłem takie żeczy tydzień temu i żadnych sterów mi nie usuneło tylko updatowałem i śmiga wszystko

windowsa updetowałes ? tak ?

Opublikowano

naprawiałem kilka laptopów, które miały partycję recovery, na której znajdowały się także instalatory najbardziej podstawowych sterowników

semi-advanced penetration tester / c# ; php ; python programmer / wireless cracking / money-earner 

Opublikowano

To co że się znajdowały, instalują się tylko kiedy odzyskuje się system z recovery przy okazji kasując wszystko na jednej czy wszystkich partycjach ( to zależy jakie recovery jest i wybierze się opcję )  , mowa jest o cofnięciu systemu do ustawień fabrycznych a to przebiega bez udziału recovery bo robi to sama instalka systemu.

Jeśli ma recovery z zapisem systemu to już łatwiejsze odzyskanie, wystarczyło że nagrał system w momencie kiedy miał cały skonfigurowany i działający by potem odzyskać go w takim samym stanie kiedy chce. 

Do tego nie potrzeba recovery bo windows sam w sobie posiada program robiący pełną kopię systemu do odzyskania w każdej chwili 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

skoro nie miales nic od nowosci aktualizowane to watpie, ale nie wiesz co sobie pobierano w tle, wiec nie daje 100% pewnosci ze tak jest

no tak ale nie ma szans ze nnagle nie bede miec neta ? bo karty sieciowej nie bedzie ? skoro jak kupilem to odrazu miałem ?

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego że zainstalują się same . Jak windows posiada uniwerrsalne to będą działały i potem tylko się zaktualizują jeśli będzie właściwie rozpoznawany sprzęt. 

Nie rozpoznany sprzęt trzeba będzie sobie ręcznie poinstalować , sterowniki pewnie na stronie laptopa są to te same co do w 8 i 8.1 jeśli nie ma dedykowanych pod w10 

Opublikowano

Windows cofnięty do ustawień fabrycznych nie kasuje nic z dysku więc w czym problem nagrać sterowniki na dysk czy nawet pena który do działania nie potrzebuje sterowników 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...