Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plantera - teleportacje

adrii2012r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż szykuję się na bicie plantery, zobaczyłem na yt fajny sposób gdzie ludzie bili plantere z pomocą teleportów, wyrobili sobie tunel, teleportowali się z jednej strony tunelu na drugą i bili z mega sharka, postanowiłem go wypróbować lecz nie wiem jaka mniej więcej ma być długość tego tunelu, obecnie zrobiłem tunel o długości około 130 klocków oraz około 20 klocków szerokości, na końcu tunelu po obu stronach zrobiłem sobie taką małą szpare zeby przez nia strzelac. Nie wiem czy te 130 długości to za mało czy za dużo, bo nie chce aby zniknęła mi plantera podczas gdy będę się teleportował z jednej strony na drugą, pierwszy raz z nią walczę więc nie wiem ile mniej więcej trzeba tej długości. Może wiecie jaki tunel wystarczy aby spokojnie ubić plantere i aby nie zniknęła?

Mniej więcej tak wygląda moja arena z teleportacją - https://www.youtube.com/watch?v=vmO2PO1HrSs

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja zawsze wolałem tradycyjny sposób. Wysadzanie underground jungle tak aby było dużo miejsca i bicie z dystansu. Nigdy tak mnie nie zabiła. Polecam tak zrobić.

4613f3c2a38d0d10gen.png

Opublikowano

Ja zawsze wolałem tradycyjny sposób. Wysadzanie underground jungle tak aby było dużo miejsca i bicie z dystansu. Nigdy tak mnie nie zabiła. Polecam tak zrobić.

Zgadzam się z tobą jednak normalna walka jest najlepsza :D Przy normalnej walce tracisz mniej czasu jak przy teleportacji.

Opublikowano

Po pierwsze: Na expert mode ta metoda nie działa.

Po drugie: Dużo przygotowań.

Po trzecie: Plantera jest łatwa... Wystarczy broń dystansowa i arena.

Opublikowano

@Quasee

Dlaczego ta metoda nie działa na expert mode?

Na expert mode plantera strzela przez ściany więc najlepszą metodą jest ruch.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...