Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Matura - pytanie .

sanandre

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć .

Aktualnie jestem w 1 klasie technikum informatycznego .

Mam pytanie dotyczące matury z polskiego , czy jest ona mi tak bardzo potrzebna do studiów informatycznych ?

Czy ta matura z polskiego ma jakieś większe znaczenie przy naborze na studia programistyczne ?

Według mnie najważniejsza dla mnie jest matura z matematyki i angielskiego .

Moje tut'y

Was też wkurza ten dźwięk przy dawaniu LIKE?

:P

Opublikowano

Posprawdzaj uczelnie jakie Ci się podobają i sprawdź co jest uwzględniane w rekrutacji, bo to będzie miało chyba większy mnożnik, ale poczytaj to się dowiesz ;)

Opublikowano

Polski jest dosyć istotny przy rekrutacji, nawet na studia informatyczne. Na stronie każdej uczelni masz wszystko szczegółowo opisane. Jednak nie przejmowałabym się tym szczególnie, jeżeli nie chcesz iść na prestiżowe studia.

c:

Opublikowano

najważniejsza              dla                      Ciebie                          chyba                  jest                   matura                    z                     rozszerzonego                      angielskiego                   i                matematyki                      : )              )           )                 ) 

na                       agh                        nie                        licza                   w                      ogole                 polskiego                 ,                   co                 nie                   zmienia                 faktu                   że              jak                   juz                   masz                      te                      ~               90                %                    z                     rozszerzeń                      to                        40                     %                    z                    polskiego                     słabo                   wyglada 

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Miej wyjebane na ten polski. Na PŁ wgl to nie jest uwzglednianie. Liczy sie tylko matura z matmy, ang i fizyki. Polski jedynie musisz mieć zaliczone na te 30% zeby zdac wgl mature

Opublikowano

Miej wyjebane na ten polski. Na PŁ wgl to nie jest uwzglednianie. Liczy sie tylko matura z matmy, ang i fizyki. Polski jedynie musisz mieć zaliczone na te 30% zeby zdac wgl mature

Polecam poczytać na jakiej zasadzie są liczone punkty przy rekrutacji na studia.

egzamin zdany z języka polskiego jest potrzebny, bo bez tego nie zdasz matury xDD

Raczej chodziło mu o o to, czy musi się przykładać, żeby zdać go lepiej.

­

c:

Opublikowano

Nie. Przykładaj się do Matmy i angola, reszta nie jest istotna do rekrutacji jeżeli chodzi o infe.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Skup się na matmie i angielskim. Polski to tylko taki dodatek, moim zdaniem nie powinien być obowiązkowy. No, ale też trochę siara nie znać Mickiewicza i jego twórczości, czy Kochanowskiego. 

Ja jak pisałem z Polskiego to wyszedłem z założeniem, że 30% mi starczy :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...