Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana kabla Razer

Grobel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój problem jest następujący że muszę kupić nowy kabel do słuchawek, bo aktualny się zniszczył. Problem jest następujący, że zwykły kabel jack - jack nie działa w tych słuchawkach, a w każdych innych działa. Razer Electra ma jakąś blokadę, ze działa tylko oryginalny kabel ;d? Orientuje się może ktoś gdzie kupie taki kabel? Szperałem po olx, allegro ale nic nie znalazłem ;/. Liczę na Waszą pomoc ;).

Opublikowano

Nie ma żadnej blokady , działa każdy kabel z wtykiem Jack z każdym sprzętem  i przejściówkami jeśli jest właściwie podłączony i ma odpowiedni jack czy gniazdo

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie ma żadnej blokady , działa każdy kabel z wtykiem Jack z każdym sprzętem  i przejściówkami jeśli jest właściwie podłączony i ma odpowiedni jack czy gniazdo

No właśnie w tym problem, że nie. Mam zwykły kabel jack-jack i w tym sprzęcie nie działa, mimo że w innych słuchawkach działają (creative) ... 

Opublikowano

Nadal nie zrozumiałeś.

Masz mieć nie zwykły Jack-Jak ( 3pin na 3 pin )  tylko PASUJĄCY i kompatybilny Jack 4 pin na Jack 3 pin zgodny ze standardem wejść słuchawek ( są cztery typy podłączeń kabli) , jaki jest w tych słuchawkach to nie wiem, nie chce mi się szukać.

Jeśli nie wiesz jaki standard to trzeba sobie znaleźć kogoś kto zrobi  odpowiednie kable bowyjdzie najtaniej.  Każdy z podstawowym wyposażeniem w lutownicę, 2 Jackii ( 4 pin i 3 pin ), kabel słuchawkowy dwużyłowy ( albo trzy jak podłącza się mikrofon )  z ekranem  i dowolny miernik czy wskaźnik przepływu prądu np dioda z bateryjką zrobi taki kabel w kilka minut.  

Opublikowano

Nadal nie zrozumiałeś.

Masz mieć nie zwykły Jack-Jak ( 3pin na 3 pin )  tylko PASUJĄCY i kompatybilny Jack 4 pin na Jack 3 pin zgodny ze standardem wejść słuchawek ( są cztery typy podłączeń kabli) , jaki jest w tych słuchawkach to nie wiem, nie chce mi się szukać.

Jeśli nie wiesz jaki standard to trzeba sobie znaleźć kogoś kto zrobi  odpowiednie kable bowyjdzie najtaniej.  Każdy z podstawowym wyposażeniem w lutownicę, 2 Jackii ( 4 pin i 3 pin ), kabel słuchawkowy dwużyłowy ( albo trzy jak podłącza się mikrofon )  z ekranem  i dowolny miernik czy wskaźnik przepływu prądu np dioda z bateryjką zrobi taki kabel w kilka minut.  

Chyba znam taką osobę, dzięki wielkie za pomoc ;).

Opublikowano

Nie, musisz kupić odpowiedni kabel , pewnie jeden z dwóch ostatnich z rysunku albo inny jeśli producent ma swoje podłączenia. 

Opublikowano

Chyba tylko w serwisie Razera :/ 

Dlatego napisałem by zrobić kabel wystarczy tylko sprawdzić jak idą kable, jak masz telefon to podłącz do niego jack 4 pin , pierwsza wersja działa w Nokiach i Samsungach , druga w telefonach Apple 

Ktoś kto ma do czynienia z elektroniką będzie wiedział jak sprawdzić piny i  zrobić kopie oryginalnego kabla bo to proste 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...